Ryan Giggs Manchester United Real Madrid

Solskjer: Gigs ima potencijal da nasledi Fergusona

Bivši napadač Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da Rajan Gigs ima potencijal da zameni Aleksa Fergusona na funkciji menadžera kluba sa Old Traforda.
-Gigs će igrati i naredne sezone, ali vidim da pažljivo sluša kada menadžer nešto govori. On planira taj posao za sebe i ima potencijal za to – rekao je Solskjer za Rojters.
Mediji u Engleskoj spekulisali su ranije da je upravo Norvežanin jedan od kandidata za klupu Junajteda.
-Ranije sam rekao da je moj san da jednog dana budem menadžer Junajteda. To je velliki posao, najveći na svetu, ali ako nemas velike snove nikada ih nećes ni ostvariti. Zato je najbolje da sačekamo i vidimo šta će se desiti – dodao je Solskjer.
Solskjer je za Junajted nastupao 11 sezona, tokom kojih je odigrao 366 utakmica, uglavnom kao „džoker“ i dao je 126 golova.
Bio je deo slavne generacije Junajteda koja je 1999. godine osvojila Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup. Upravo on postigao je pobedonosni pogodak za titulu prvaka Evrope, protiv Bajerna u 93. minutu finalne utakmice na Kamp nou. Nakon igračke karijere bio je trener rezervnog tima Junajteda, a potom je 2011. preuzeo norveški Molde sa kojim je dve godine zaredom osvojio titulu prvaka.

Povezana vest:  Zvezda se remijem oprostila od Evrope