do_17_slavlje_orlova

KADETI EP SRBIJA

Kampanja za borbu protiv rasizma

 

U sva četiri grada domaćina fudbalskog prvenstva Evrope za kadete u Srbiji podeljeni su flajeri „Zajedno smo jači“, u okviru istoimene kampanje kojom se ukazuje na borbu protib rasizma, šovinizma i diskriminacije.

Fudbalski savez Srbije (FŠ) saopštio je da su na svakom stadionu prisustvovali volonteri FŠ-a, kao i deca iz osnovnih i srednjih škola koja su napravila banere na temu borbe protiv rasizma, šovinizma i diskriminacije i tako dala svoj doprinos samoj akciji.

Povezana vest:  "World soccer": Ronaldo najbolji fudbaler sveta

Baneri su bili izloženi na svim utakmicama grupne faze evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina. Izabrane škole partneri iz četiri grada domaćina, Beograda, Novog sada, Smedereva i Inđije, pratili su i navijali za reprezentaciju koja im je dodeljena na svim utakmicama odigranim u gradu iz kojeg je škola.

Takođe, odabrane škole posetile su trening reprezentacije koja im je dodeljena i tom prilikom direktori i učenici su se upoznali i družili sa igračima i rukovodstvom timova.

Povezana vest:  Leonardo: Bekam je zvezda

Grupna faza takmičenja u okviru kadetskog prvenstva Evrope je završena, a utakmice polufinala i finala igraju se u Novom Sadu.

U okviru pomenute kampanje „Zajedno smo jači“ izabrani su najbolji baneri koje su napravili učenici osnovnih i srednjih škola, kao i najbolje navijačke grupe. Oni će prisustvovati utakmicama u Novom Sadu, gde će navijati u duhu fer pleja i na finalnoj utakmici pokazati crveni karton rasizmu.

Povezana vest:  EURO 2012, Nemačka pobedila Portugal u drugoj utakmici Grupe B

Nakon finalne utakmice, 15. maja, žiri će proglasiti najbolju navijačku grupu koja dobija nagradno putovanje za 20 navijača i dva pratioca na tradicionalni turnir „Beč u susret Balkanu“, koji se u junu održava u Beču.