Bogdan Bukara, reprezentativac Srbije

KAJAK KANU EP SRBIJA

Podeljene medalje u disciplini klasik

 

Prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama zlatne medalje u disciplini klasik pojedinačno za muškarce i žene odlaze u Hrvatsku, Češku, Slovačku, Švajcarsku i Francusku.

Na stazi “Buk Grmčić” prvak Evrope u kanuu jednosedu je drugu godinu zaredom reprezentativac Hrvatske Emil Milihram iz Varaždina. On je u izjavi Tanjugu ocenio da je konkurencija bila jača nego prošle godine.

-Osećao sam pritisak na startu, jer nisam imao pripreme na ovoj stazi. Bilo je naporno pošto je visok vodostaj i jaka voda, tako da sam bio maksimalno angažovan i koncentrisan od početka – rekao je Milihram, koji se pohvalno izrazio o organizaciji takmičenja i prijemu učesnika u Kraljevu.

Povezana vest:  VESLANJE, Marjanović u polufinalu, Slijepčevićeva i Jošićeva u B finalu

U kanuu jednosedu za žene najbolja je bila Čehinja Hanka Peterkova, dok su u muškom dvosedu najbolji su bili Slovaci.

Zlatnu medalju u kajaku jednosedu za žene osvojila je višestruka evropska i svetska šampionka, Švajcarkinja Sabina Ajhenberger.

-Bila je to teška trka, jer je voda jaka. Planirala sam da prestanem da se takmičim, ali kao i prethodne tri godine i ovog proleća sam odlučila da učestvujem – izjavila je Ajhenberger.

Povezana vest:  PLIVANJE, Kineski Hangžu domaćin SP u malim bazenima 2018.

Prvak Evrope u kajaku jednosedu postao je Remi Pete iz Francuske, koji kaže da se dobro pripremao i da je očekivao značajan rezultat.

-Uslovi na stazi su bili dobri. Nije previše ni hladno ni toplo, a nije nas omeo ni vetar. Veoma sam zadovoljan – rekao je Pete.

U svim današnjim trkama reprezentativci Srbije su se plasirali ispod 13. mesta. Naš tim se, prema rečima reprezentativca Filipa Bukare, nada medalji u ekipnom takmičenju u disciplini klasik, koje je na programu sutra.

Povezana vest:  IZBORNA REGATA ZA SP DO 23 GODINE (TRAKAI, LITVANIJA 11-15. JUL 2012), Četverac sa kormilarom ispuni

Disciplina klasik održava se na stazi dugoj pet kilometara, od Buka Grmčić na reci Ibar pedesetak kilometara uzvodno od Kraljeva, do Doline jorgovana.

Svečana dodela medalja posle prva dva takmičarska dana biće organizovana sutra uveče na centralnom kraljevačkom trgu.

U petak je na prvenstvu Evrope slobodan dan, a za vikend su takmičenja u sprintu.