felix-magath_schalke

Magat uoči meča odluke: Volfsburg nije ekipa!

U subotu je u Süddeutsche Zeitungu izašao veliki intervju s trenerom Volfsburga, Feliksom Magatom, koji se teškim rečima obrušio na vlastitu ekipu.

Očito je kritikom Magat odlučio mobilisati svoje igrače uoči dvoboja poslednjeg kola, koji danas Volfsburg igra kod Hofenhajma. Kolo pre kraja Volfsburg drži 15. mesto na tabeli, koje ga zadržava u Bundesligi, ali ima isti broj bodova kao i 16-plasirana Borusija iz Medhengladbaha.

Povezana vest:  Azar: Detalji će odlučiti šampiona

-Ovaj Volfsburg nije ekipa. Mislio sam da jest nakon pobeda nad Kelnom i Verderom, ali sam se prošlog vikenda, nakon domaćeg poraza od Kajzerslauterna, uverio da nije – rekao je Magat dodavši:

-Moram reći da se ne osećam odgovornim samo zato što sam ovde. Došao sam slučajno u trenucima kada sam se spremao otići u inostravnstvo. Mislio sam da treniram Kambridž ili Veneciju, ne i Volfsburg. Ali, prihvatio sam poziv.

Povezana vest:  Pobeda Šalkea, remi Hanovera i Herte

Također je 57-godišnji, očigledno razočarani stručnjak rekao da namerava, ispadne li s Volfsburgom u 2. Bundesligu, sa sobom zadržati sve skupocene zvezde, čime bi Volfsburg postao ubedljivo najskuplja drugoligaška nemačka ekipa svih vremena. I drugoligaška bi budućnost, izgleda, trebala motivisati igrače da daju sve od sebe u Hofenhajmu.