vojvodina pozdravPobeda Vojvodine za treće mesto na tabeli

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Novom Sadu Voždovac sa 2:0, u utakmici 17. kola Super lige Srbije I preuzeli treće mesto na tabeli.
Dvostruki strelac u pobedi Novosađana bio je Lazar Veselinović, koji je mrežu golmana Zorana Popovića pogodio u šestom i 84. minutu iz jedanaesterca.
Vojvodina je povela kada je Veselinović postigao gol posle asistencije petom Mijata Gaćinovića. Veselinović je duplirao prednost iz penala, koji je dosuđen posle duela Josipa Projića I Gaćinovića u kaznenom prostoru.
Vojvodina je sada treća na tabeli sa 28 bodova i ima bod više od Jagodine, koja ima utakmicu manje. Voždovac je 10. na tabeli sa 19 bodova.
OFK Beograd i Spartak odigrali su na Omladinskom stadionu nerešeno 1:1. Domaći su poveli u 69. minutu golom Aleksandra Čavrića, posle asistencije Stojana Pilipovića, a izjednačio je Slobodan Novaković u 80. minutu. On je natrčao na odbijenu loptu i iz voleja zatresao mrežu OFK Beograda.
Spartak je osmi na tabeli sa 22 boda, a OFK zauzima 12. mesto sa četiri boda manje.
U duelu ekipa sa začelja tabele Javor i Donji Srem odigrali su bez golova. Javor je pretposlednji na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i Donji Srem na 14. mestu.
Remi u Ivanjici iskoristio je Rad, koji se pobedom protiv Novog Pazara od 1:0 približio na dva boda zaostatka. Jedini gol na Banjici postigao je Ognjen Ožegović.

Povezana vest:  Rašović: Neiskorišćeni penal promenio sve u našu korist