aleksandar jankovic fk radJanković: Važna pobeda protiv Novog Pazara

Trener fudbalera Rada Aleksandar Janković izjavio je danas da se u igri njegovih igrača tokom cele utakmice protiv Novog Pazara osetio pristisak, ali da su na kraju uspeli da osvoje važna tri boda u borbi za opstanak.
-Bez obzira koliko god da se trudimo da uđemo opušteno u meč, danas se osetio pritisak tokom svih 90 minuta. Trudili smo se da rasteretimo igrače, ali se to osetilo u igri. S druge strane, osetila se i velika želja i motivisanost. Mislim da će ovo biti važna pobeda zbog atmosfere i zbog narednih 13 utakmica, ali i zbog bodovnog salda – rekao je Janković novinarima na Banjici.
Rad je danas pobedio Novi Pazar sa 1:0, golom Ognjena Ožegovića u 88. minutu, u utakmici 17. kola Super lige Srbije. I pored pobede, „građevinari“ su poslednji na tabeli sa 14 bodova i imaju dva manje od Javora i Donjeg Srema.
Janković je rekao da je Rad u prvom poluvremenu pokušao da stvori „višak“, ali da je Novi Pazar ekipa koja se izuzetno dobro brani i da je taktika za drugo poluvreme bila da se igra razvuče po bočnim pozicijama.
-Rizikovali smo uvođenjem još jednog napadača i taj rizik se isplatio jer smo uspeli u onome što smo želeli – rekao je on.
Kapiten Rada Branislav Milošević rekao je da veruje da njegova ekipa može da izbori opstanak u Super ligi.
-Znali smo da nas čeka teška utakmica, ali se na Banjici mi pitamo. Cela ekipa je ginula na terenu i kad je tako možemo do cilja, ali idemo polako, utakmicu po utakmicu – rekao je Milošević.
Trener Novog Pazara Zoran Njeguš rekao je da je njegova ekipa primila gol iz jedne greške na utakmici.
-Rad je imao inicijativu, više lopte u nogama, stvarali su šanse ali smo mi odolevali. U drugom poluvremenu smo i mi imali neke šanse, ali nam nije pošlo za nogom da postignemo gol. Rad je iz jedne naše greške, iz jedne naše loše intervencije došao do gola – rekao je Njeguš.

Povezana vest:  Sezar, Kivu i Snajder propuštaju meč Intera sa Katanijom