partizan_slavlje_par_ofk

Partizanu samo bod u Ivanjici

Fudbaleri Javora i Partizana odigrali su danas u Ivanjici nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 27. kola Super lige Srbije.

Partizan je i pored remija zadržao prvo mesto na tabeli, ali će u slučaju pobede Crvene zvezde protiv Rada, crveno-beli smanjiti zaostatak za liderom šampionata na tri boda.

Partizan ima 69 bodova, Zvezda šest manje, dok je Javor sada šesti sa 37 bodova.

Crno-beli su poveli u osmom minutu golom Stefana Babovića, a izjednačio je Sead Hadžibulić u 44. minutu. Partizan je mogao da postigne još jedan pogodak, ali je Radosav Petrović u 56. minutu promašio jedanaesterac.

Najzaslužniji za bod Javora bio je golman Nemanja Supić, koji je odbranio penal, ali je i u nekoliko navrata dobrim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Odigrane dve utakmice 35. kola

Obe ekipe imale su po jednu šansu na početku utakmice, Petrović pokušao je za Partizan, a Hadžibulić za Javor, ali nisu bili precizni.

Partizan je poveo u osmom minutu golom Babovića sa oko 20 metara, kada je šuitrao preko „živog zida“ i savladao golmana Nemanju Supića. Prethodno je fauliran Prins Tejgo. To je bio sedmi gol Babovića u Super ligi Srbije.

Do ozbiljnije šanse crno-beli su došli u 20. minutu, kada se Nemanja Tomić driblingom oslobodio svog čuvara i šutnuo, ali je golman Javora izbacio loptu preko prečke u korner.

Igor Stojaković je osam minuta kasnije šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Partizana Vladimir Stojković izbio loptu u korner. Posle kornera Zoran Randulić se našao sam na petercu, ali jeloše šutirao.

Povezana vest:  Kaka ne razmišlja o odlasku iz Reala

Javor je u tim trenucima bio opasniji, ponovo je pokušao Hadžibulić, ali je Stojković uspeo da izbaci loptu u korner. Četiri minuta kasnije Javor je izjednačio, kada je posle šuta Silva Eliomara Stojković odbio loptu do Hadžibulića, kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Domaći su i na početku drugog poluvremena nastavljali sa napadima, u 52. minutu Eliomar je dodao do Ifeanija Onilova, ali je ovaj šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije sudija Miodrag Gogić dosudio je penal za Partizan, posle starta Gorana Dragovića nad Ivicom Ilievim, ali je Petrović bio neprecizan sa „bele tačke“. Posle njegovog šuta Supić je uhvatio loptu.

Povezana vest:  Venger zadovoljan zbog pobede protiv Vest Bromviča

Partizan je posle toga preuzeo inicijativu, ali nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu. U 72. minutu Zvonimir Vukić dodao je do Marka Šćepovića, koji je iz voleja pokušao da pogodi mrežu, ali je Supić uspeo da odbrani.

Javor se do kraja utakmice branio i pokušavao iz kontra napada, a dobru šansu ekipa iz Ivanjice imala je u 89. minutu, kada je Stojaković izbio sam pred gol Partizana, ali nije uspeo da proigra nijednog svog igrača.

U sudijskoj nadoknadi vremena pokušao je Iliev, ali je Supić odbranio njegov šut.

U sledećem kolu, za vikend, Partizan će na svom terenu igrati protiv Čukaričkog, a Javor će u Kuli igrati sa Hajdukom.