ivica_dacic_1_kzn

Dačić: Fudbalski klubovi da vode računa o ponašanju

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odbacio je danas kritike objavljene na zvaničnom sajtu Fudbalskog kluba Vojvodina ističući da svojim stavovima nikog nije želeo da vređa, već samo da upozori da fudbal u Srbiji nema rezultate koje građani zaslužuju.

Reagujući na uvrede u autorskom tekstu koji je juče objavljen na sajtu FK Vojvodina, a kasno sinoć povučen, Dačih je novinarima na Fakultetu političkih nauka rekao da je navikao na razne vrste pretnji i da ga to u svakom slučaju ne iznenađuje.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LE, Crvena zvezda protiv Ventspilsa

-Nikog nisam vređao, niti želim da vređam… Sport bi trebalo da pruža zadovoljstvo i uživanje ljudima, a ne da predstavlja mesto i poligon za nasilje – rekao je on.

Dačić je naglasio da u tom smislu i fudbalski klubovi imaju odgovornost i da moraju da vode računa o izjavama koje daju, kao i o ponašanju.

Dačić smatra i da je do kritika FK Vojvodina došlo jer je, nakon skandala u finalu fudbalskog Kupa Srbije kada su fudbaleri iz Novog Sada nezadovoljni suđenjem protiv Partizana napustili teren, tada rekao da je stvaranje atmosfere u društvu u kome će ponovo doći do nekog zaoštravanja između pojedinih gradova ili Novog Sada i Beograda, loše za državu Srbiju.

Povezana vest:  Na aukciji prvi pravilnik fudbala

-Mislim da su toga svi svesni – rekao je on, dodavši da je kritikovao „fudbalski sport uopšte, zato što nema toliko rezultata, koliko ima pažnje i ljubavi građana Srbije“.

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog kluba Vojvodina juče je objavljen autorski tekst sa fotografijama Ivice Dačića koji drži pištolj uperen u metu, i nereda u Maksimiru 1990. godine koji su prethodili ratu u Hrvatskoj.

Povezana vest:  Čukarički ljut na selektora mlade reprezentacije zbog Mandića

Tekst u kome je iznet niz uvreda na račun Dačića potpisan inicijalima D.Č i objavljen je pod grbom Vojvodine i sa memorandumom kluba. Uprava novosadskog superligaša sinoć je povukla tekst sa sajta i najavila istragu.