seniorke

Ženska A reprezentacija igra sutra prijateljsku revanš utakmicu u Temišvaru

Seniorke Srbije očekuje prva prijateljska utakmica u ovoj godini protiv Rumunije u Temišvaru 19. maja sa početkom u 11. časova. U prvoj utakmici u Vršcu Rumunke su bile uspešnije i zabeležile pobedu (2:4). Rumunija ima vrlo mladu i talentovanu reprezentaciju, koja neguje agresivnu i brzu igru, sa opasnim i konkretnim kontranapadima.

Reprezentacija se po prvi puta okupila 16. maja u novom Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Naše dame na jesen očekuje početak kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2013. u grupi sa Engleskom, Holandijom, Hrvatskom i Slovenijom i izabranice Suzane Stanojević će kroz prijateljske utakmice pokušati da dođu do igre, koju će forsirati kroz kvalifikacije.

Povezana vest:  Lalatović: Predstoji nam najteži meč do sada

U prethodnim kvalifikacijama za Prvenstvo Sveta Srbija je pobedila Estoniju i Hrvatsku, remizirala dva puta sa odličnom Severenom Irskom (0:0) i Hrvatskom (1:1).  Po prikazanim igrama Srbija je nagovestila više domete u narednim kvalifikacijama o čemu svedoči i podatak da su dolazak u Rumuniju i za meč sa Grčkom već najavili selektor i trener Holandije.

– Rumunke su nas zadužile i radujem se novom međusobnom duelu. U prethodnoj utakmici u Vršcu smo u polju igrali onako kako kroz treninge težimo, pas igrom smo kontrolisali utakmicu, ali smo podbacili u realizaciji. Utakmicu sa Slovenijom u Apatinu smo odigrali bolje, stvorili mnogo prilika, od kojih smo samo jednu realizovali. U mečevima sa Engleskom i Holandijom nećemo imati toliko šansi i svaku ukazanu priliku treba iskoristiti. Unapredili smo igru, ali ali sada idemo korak dalje i tražimo i rezultat.“ – izjavila je Suzana Stanojević pred utakmicu sa Rumunijom.

Povezana vest:  Čeh zbog operacije ramena pauzira deset nedelja

Na spiski su:

golmani: Gardijan Ljiljana (Spartak Jaffa), Vuković Milena  (Napredak)

odbrana: Nikolić Nikoleta (Mašinac PZP),Kostić Ivana (Mašinac PZP), Slović Violeta (Spartak Jaffa), Šćepović Andrijana (Napredak) Trajković Danijela (Volos, Grčka) Karadžić Zorica (Napredak), Sampanidis Hristina (Mašinac PZP)

sredina terena: Podovac Danka (IBV, Island), Pešić Milena (Krka, Slovenija), Jovanović Tamara (Volos, Grčka), Nešić Marina   (Finiks, SAD), Smiljković Vesna (IBV, Island), Sretenović Jovana (Kardica, Grčka), Radojičić Marija (Napredak)

Povezana vest:  Džeko: Ja sam Monćiju preporučio Kolarova

napad: Mijatović Milica (Napredak), Damnjanović Jovana (LASK), Tenkov Mirela (Spartak Jaffa).