Andre_Villas_Boas_trener_Porto

LIGA EVROPA

Trener Porta: Meč nije bio lep, ali važan je trofej

 

Trener fudbalera Porta Andre Viljaš Boaš rekao je večeras u Dablinu da je srećan zbog pobede protiv Brage u finalu Lige Evropa, iako je svestan da gledaoci nisu mogli da uživaju u lepom fudbalu.

-Ovo su trenuci velike sreće za sve koji vole Porto. Pomalo sam tužan, jer navijači nisu mogli da vide sve kvalitete dva portugalska kluba. Ipak, to je očekivano jer se radilo o finalu. Braga je bila agresivna i zadala nam mnogo problema – rekao je Viljaš Boaš novinarima u Dablinu.

Povezana vest:  Ronaldo se vratio golom, Real slavio u utakmici sa sedam golova

Viljaš Boaš je dodao da ekipa vrlo brzo mora da zaboravi na ovu pobedu, jer je uskoro očekuje i finale Kupa Portugala protiv Vitorije Gimaraeš.

Porto je do trofeja u Ligi Evropa došao pobedom od 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Kolumbijac Radamel Falkao.

-Veoma sam srećan, ovo je jedan od onih trenutaka za koje živi svaki fudbaler. Hvala bogu i Portu za sve što smo postigli – rekao je Falkao, koji je ove sezone u Ligi Evropa postigao 17 golova.

Povezana vest:  Ćurčić: Emotivno smo ispražnjeni posle Albanije

-Nije važno ko je dao gol, važno je da je ekipa pobedila. Svi smo mali ogromnu želju i to je presudilo – zaključio je Falkao.

Trener Brage Domingoš Pasijensija bio je uznemiren i tužan zbog poraza.

-Kao i kod svih u ekipi, preovlađuju tužna osećanja. Nijedna ekipa nije dominirala, a Porto je, uz našu grešku, došao do pogotka. U nastavku meča smo kontrolisali igru, ali nažalost, nismo mogli do izjednačenja – istakao je Pasijensija.

Povezana vest:  Stojanović: Efikasnost mora da bude mnogo bolja