CILE_URUGVAJ_KOPA_2011

COPA AMERICA 2011

Novi remi Urugvaja

 

Posle drugog kola C Grupe Kopa Amerike na vrhu tabele su se izdvojile ekipe Čilea i Perua koji su do sada skupili po četiri boda. Favorit grupe, na papiru, Urugvaj je odigrao drugu utakmicu sa istim rezultatom – 1:1.

Posle remija sa Peruom četvrtoplasirana ekipa sa poslednjeg Svetskog prvenstva, Urugvaj, je isti rezultat ostvarila protiv Čilea i posle 90 minuta može biti i srećna takvim ishodom. Čile je bio bolja i kreativnija ekipa u tom duelu makar su Urugvajci vodili od 54. minute kada je, posle gužve u šesnaestercu Čilea, najbolje reagovao Alvaro Pereira.

Povezana vest:  Aston Vila i Njukasl odigrali bez golova u Birmingemu

Samo jedanaest minuta kasnije lepu kombinaciju Čileanaca je još lepše završio Aleksis Sančez koji je špicom, sa desetak metara iskosa, pogodio suparničku mrežu.

Inače, u prvom delu je Čile pogodio stativu, imao niz lepih šansi, kao i posle izjednačenja, do kraja je ostalo 1:1.

Peru je prividno dominirao protiv Meksika koji je na Kopa Ameriku došao sa relativno pomlađenom ekipom. Kruna svega je bio pogodak Paola Guerera u 83. minuti (postigao je gol i u utakmicu protiv Urugvaja), pa su sada na vrhu tabele Čile i Peru sa 4 boda.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Alžir ponosno odlazi, Halilhodžićeva budućnost neizvesna

Te dve ekipe će igrati međusobno u poslednjem kolu grupe, dok će Urugvaj loviti pobedu protiv Meksika i time tražiti prolaz u idući krug Kopa Amerike.

Copa America, grupa C, 2. kolo:

Čile – Urugvaj 1-1 (Pereira 54 / Sanchez 65)

Peru – Meksiko 1-0 (Guerrero 83)

Tabela: 1. Čile 4, 2. Peru 4, 3.Urugvaj 2, 4. Meksiko 0.

Povezana vest:  Ekipa Zemuna ponovo na okupu