FUDBALSKA-LOPTA

Premijer Poljske se pridružio bojkotu reprezentacije

 

Premijer Poljske Donald Tusk pridružio se danas bojkotu fudbalske utakmice reprezentacije te zemlje i Francuske, na svečanom otvaranju novog stadiona u Gdanjsku 9. juna, jer su ulaznice za običnog poljskog navijača „papreno skupe“.

Za tu utakmicu Fudbalski savez Poljske odredio je cene od 20, 40 i 80 evra, a ulaznice za ložu koštaju između 250 i 500 evra. Skuplje ulaznice za finale Kupa Poljske, 3. maja, koštale su 12,5 evra.

Povezana vest:  Afelaj pauzira šest meseci zbog povrede

-Sa takvim cenama ulaznica ne spremam se za utakmicu protiv Francuske, jer nemam nameru da budem na otvaranju stadiona sa još ‘šačicom’ ljudi – kazao je poljski premijer, a preneo list Đenjik.

Navijači fudbalskog kluba Legija iz Gdanjska preko klupskog sajta I internet društvene mreže Fejsbuk pozvali su na bojkot svečanog otvaranja stadiona i utakmice sa reprezentacijom Francuske 9. juna, besni što FS Poljske želi „tako olako na njima da zaradi“.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na Partizan - Čukarički

Da cene budu pristupačnije prosečnom navijačkom džepu pokušao je da ubedi fudbalske funkcionere i gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič, ali bez uspeha.

Gradske vlasti su zato odlučile da organizuju još jednu ili dve utakmice i manifestacije povodom otvaranja novog stadiona.