sep_blater

FA neće glasati na izborima za predsednika FIFA

Fudbalski savez Engleske (FA) neće učestvovati na izborima za predsednika FIFA, pošto nije mogao da se odluči između dvojice kandidata za koje se vezuju razni navodi za korupciju.

Kampanja Sepa Blatera za četvrti mandat pala je u senku optužbi da su šestorica članova Izvršnog komiteta FIFA primili ili tražili mito tokom izbora za domaćina Mundijala 2018. i 2022. godine.

Povezana vest:  Potsmut sutra ostaje bez devet bodova

Blaterov protivkandidat je Mohamed bin Hamam, koji je pomogao da se Svetsko prvenstvo dovede u njegovu zemlju Katar, i koji se sada optužuje da je platio dvojici optuženih funkcionera fifa milion i po dolara da glasaju za ovu bliskoistočnu naciju.

-Upravni odbor FA odlučio je danas da se suzdrži prilikom glasanja za predsednika FIFA. Postoji niz dobro dokumentovanih problema vezanih za razna pitanja, koji sprečavaju FA da podrži bilo kog kandidata – rekao je danas novinarima predsednik FS Engleske Dejvid Bernstin.

Povezana vest:  Kasiljas: U Realu je najbolje

Blater je izabran za predsednika 1998. godine. Na izborima 2002. pobedio je Isu Hajatua, a 2007. je bio jedini kandidat.

-Malo mi je čudno da vodeći svetski fudbalski savez, odnosno FA, ima dvojicu kandidata ispred sebe i ne može da se odluči koga da podrži – rekao je Blater nedugo posle saopštenja iz Engleske.

Povezana vest:  Adidas i Viza zabrinuti zbog optužbi za korupciju u Fifi

Novinari lista Sandej tajms izneli su u britanskom parlamentu dokaze da su članovi Izvršnog komiteta Isa Hajatu i Žak Anuma plaćeni milion i po dolara da bi prošle godine glasali za Katar.

Blater je posle rekao da je FIFA pokrenula istragu i da će izveštaj ponuditi pre izbora 1. juna.