nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA VESTI

Kone sanja golove

Novu priliku za afirmaciju na tlu Evrope, ali što je još važnije i šansu za pojavljivanje na Svetskom prvenstvu, Arouna Kone će potražiti putem nastupa za Hanover. Napadač Sevilje, koji od dolaska iz PSV Ajndhovena nije uspeo da se u potpunosti afirmiše u Španiji, boraviće u Nemačkoj do leta. Ove sezone nije uspeo da zatrese mreže u 12 mečeva Primere. Odigrao je i tri utakmice u Ligi šampiona. Preskočio je Kup afričkih nacija, a sigurno mu ne bi bilo milo ga da Vahid Halilhodžić, selektor Obale Slonovače, izostavi sa spiska putnika u Južnu Afriku. Da bi se izborio za mesto u postavi biće neophodno da pokaže da nije zaboravio kako se tresu mreže. Boravak u novoj sredini olakšaće mu činjenica da su u timu odranije njegovi sunarodnici Didier Ya Konan i Constant Djakpa.

Povezana vest:  Hirošima osvojila Super kup

 

Wagner pojačao Verder

Dogovor između Verdera i Duizburga na određeni način je „minirao“ Duško Tošić, pa je klub iz Bremena odlučio da raskine ugovor sa srpskim fudbalerom. Naime, u Bremen je iz Duizburga stigao napadač Sandro Wagner, a u suprotnom smeru je prosleđen Kevin Schindler. Planirano je da i Tošić bude pozajmljen drugoligaškoj ekipi, ali do tog transfera nije došlo. Zanimljivo je da je Verder u niži rang poslao zdravog napadača, a da je za uzvrat dobio trenutno povređenog Wagnera. Istina, od mladog golgetera, koji je predvodio mladu reprezentaciju do titule prvaka Evrope velika dela se tek očekuju. U prilog tome govori i potpisani ugovor o saradnji do juna 2014. Inače, Wagner se trenutno oporavlja od pucanja ukrštenih ligamenata.

Povezana vest:  Nejmar: Ne pokušavam da prestignem Mesija

 

Povrede muče Ajntraht

Posle odranije ozleđenih Ioannisa Amanatidisa i Martina Fenina iz konkurencije za sastav Ajntrahta iz Frankfurta ispali su Umit Korkmaz i Pirmin Schwegler. Ozleda će reprezentativca Austrije odvojiti od terena barem u narednih sedam dana, a Schwegler, koji brani boje Švajcarske, mirovanjem će se oporavljati od pucanja ligamenata skočnog zgloba desne noge. Olakšavajuća okolnost odnosi se na činjenicu da operacija neće biti neophodna. Ipak, lekari se ne usuđuju da procenjuju kad bi mladi fudbaler mogao da bude spreman za povratak na teren.