Karadžić i Antić u Poljskoj

 

radomir anticU glavnom gradu Poljske – Varšavi će se u nedelju održati žreb kvalifikacionih grupa za fudbalsko prvenstvo Evrope 2012. U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije nalazi se predsednik i generalni sekretar FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković, Radomir Antić selector nacionalnog tima kao i tim menadžer Aleksandar Bošković.

U kvalifikacijama će učestvovati 51. selekcija, a žreb će se biti održan u Domu nauke i kulture sa početkom od 12 časova. Šampionat Evrope biće održan u junu 2012. u Poljskoj i Ukrajini. a utakmice će biti igrane u Varšavi, Gdanjsku, Poznanju, Vroclavu, Kijevu, Harkovu, Donjecku i Ljvovu.

Povezana vest:  Ruski Anži nudi 115 miliona evra za Etoa

Reprezentacije će biti podeljene u devet grupa, s tim što će u prvih šest biti po šest, a u preostale tri po pet selekcija. Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija obezbediće direktan plasman na Šampionat Starog kontinenta, dok će preostalih osam drugoplasiranih selekcija igrati baraž.

Najbolji drugoplasirani tim odrediće se tako što će biti formirana posebna tabela. Na njoj će drugoplasiranim timovima iz grupa sa po šest učesnika biti izbrisani rezultati protiv poslednjeplasiranih timova.

Povezana vest:  Partizan protiv Napretka u šesnaestini finala Kupa, Zvezda ide u Čelarevo

Reprezentacije su podeljene u šest „šešira“, a selekcija Srbije se nalazi u drugom i neće moći da se sastanu, u mečevima po grupama sa Grčkom, Češkom, Švedskom, Švajcarskom, Turskom, Danskom, Slovačkom i Rumunijom.

Sastavi „Šešira“

Prvi: Španija, Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija

Drugi: Grčka, Švedska, Češka, Švajcarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija

Treći: Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina

Povezana vest:  Gvadalahara Čivas pobedio Mančester junajted

Četvrti: Slovenija, Letonija, Mađarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, Makedonija i Kipar

Peti: Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn

Šesti: Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska ostrva, Andora i San Marino.