mladen_krstajic_par_1

Krstajić: Povratak u Partizan je bio pravi potez

 

Kapiten fudbalera Partizana Mladen Krstajić, koji će sledeće nedelje odigrati poslednji zvanični meč u karijeri, priznao da je nekoliko puta posumnjao u odluku da se vrati u srpski fudbal, ali da je sada siguran da je to bio dobar potez.

-Kad sam se pre dve godine vratio iz Nemačke u Partizan, bilo je i nekih koji su pitali šta će mi sve to, a čak sam i ja nekoliko puta posumnjao u ovu odluku. Pokazalo se, ipak, da sam napravio veoma dobar potez, a sve postavljene ciljeve sam, korak po korak, ispunio – rekao je Krstajić novinarima u Beogradu.

Krstajić je u subotu protiv Čukaričkog odigrao poslednju utakmicu pred beogradskom publikom, a publika ga je ispratila ovacijama, kada je u 75. minutu izašao iz igre.

Povezana vest:  Vučelić i Vazura bez komentara o Milinkoviću

-To je bio moj oproštaj od beogradske publike, u sledećem kolu pauziram zbog žutih kartona i neću nastupiti u Čačku. Definitivno zbogom fudbalu trebalo bi da bude u poslednjem kolu u Lučanima protiv Slobode Sevojno – kazao je 37-godišnji Krstajić.

On je priznao da mu nije bilo svejedno u subotnjoj utakmici u kojoj su crno-beli ubedljivom pobedom od 4:0 došli na korak od odbrane titule prvaka Srbije.

-Kada sam izlazio, malo su mi proradile emocije, ali sam na kraju uspeo da se uzdržim. Iskreno, važnije mi je bilo da pobedimo i to je jedino o čemu sam razmišljao pred početak meča – rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, SCG i Srbije.

Povezana vest:  Manćini želi da angažuje Balotelija

Prvi „mandat“ u Partizanu ovaj odbrambeni igrač imao je od 1996. Do 2000. godine.

-U karijeri sam postigao sve što sam hteo, ali sam osećao kao da u prvom boravku u Partizanu nisam ostavio dovoljan pečat, zbog čega sam se 2009. godine i vratio u klub – istakao je Krstajić.

Sa Partizanom je u tom četvorogodišnjem periodu osvojio tri titule prvaka države i jedan nacionalni kup. Prošle sezone predvodio je crno-bele do još jednog naslova prvaka Srbije, a u ovoj je na odličnom putu da uzme „duplu krunu“.

-Lep je osećaj kada završavaš karijeru i znaš da si nešto napravio. Ipak, život ide dalje, pa i veći igrači od mene su završavali karijeru – kazao je on.

Povezana vest:  Zoran Mamić trener Dinama do kraja sezone

Krstajić će po završetku igračke karijere verovatno postati sportski direktor Partizana, ali nije to želeo sada da potvrdi.

-Još ne razmišljam o tome, a sve ćemo da vidimo kad se završi sezona – zaključio je igrač koji je odigrao 59 utakmica za reprezentaciju I postigao dva pogotka.

Krstajić je igrao u Nemačkoj od 2000. do 2009. godine. Prvo je četiri godine bio član Verdera iz Bremena sa kojim je osvojio „duplu krunu“ u Nemačkoj, a zatim je pet sezona nosio dres Šalkea iz Gelzenkirhena i osvojio jedan kup.