maradona_11

Maradona: Koristili smo zabranjene supstance 1993.

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona izjavio je danas da su igrači nacionalnog tima uoči baraž meča za odlazak na šampionat sveta 1994. godine u SAD protiv Australije koristili zabranjene supstance.

Maradona je naveo da uoči revanš susreta sa Australijancima u Buenos Airesu, koji su Argentinci dobili sa 1:0 i plasirali se na planetarnu smotru, nije bilo uobičajene doping kontrole.

On je u intrevjuu državnoj televiziji potvrdio da su čelnici nacionalne federacije znali šta se dešava u argentinskom timu. Na udaru nekada najboljeg fudbalera sveta posebno se našao potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Hulio Grondona.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Na redu poslednje kolo

-Te 1993. godine imali smo deset anti-doping kontrola, ali uoči meča sa Australijancima koji je i za nas i za njih bio presudan nismo bili podvrgnuti nikakvim ispitivanjima – rekao je Maradona.

Prema njegovim rečima, Argentincima je neposredno pred duel sa Australijom u kafu sipana neka supstanca koja im je pomogla da trče mnogo više i brže od uobičajenog nivoa.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Ivanović: Euforija ne sme da se negativno odrazi na ekipu

-Ne znam šta su nam tada sipali u kafu, ali znam da smo na toj utakmici trčali kao navijeni – naglasio je Maradona, koji je posebno kivan na Grondonu od momenta kada je smenjen sa selektorske funkcije prošle godine posle prvenstva sveta u Južnoj Africi.

Maradona je izrazio sumnju da argentinski državni vrh na čelu sa predsednikom Kristinom Fernandes štiti Grondonu, koga je optužio da je na razne načine „uveo drogu i doping u naš fudbal“.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Angola vodeća nakon pobede nad Burkinom Faso

Često prozivani Grondona, koji je i predsednik Fudbalske federacije Argentine, izjavio je da nema komentar na optužbe slavnog zemljaka.

On je, međutim, istakao da neće poslušati Maradonin savet da se povuče sa funckije prvog čoveka argentinskog fudbala zbog toga što je, kako je Maradona rekao „zašao u godine, a njegovo vreme je već prošlo“.

-Imam 80 godina, ali sam zdrav i osećam se sposobnim da obavljam svoj posao na najbolji mogući način – poručio je Grondona.