robert_prosinecki_novinari_marakana

Prosinečki: Neka se u Novom Sadu odlučuje o drugom mestu

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je njegova ekipa svesna da će joj posle poraza od Borca iz Čačka u prošlom kolu biti teško da zadrži drugu poziciju na tabeli Super lige Srbije, ali veruje da će crveno-beli pokazati pobednički karakter.

-Posle izgubljenog meča u prošlom kolu sigurno je da imamo problem da zadržimo drugo mesto, koje bi nam značilo zbog kasnijeg početka kvalifikacija za Ligu Evropa. Daćemo sve od sebe da sutra pobedimo Spartak, pa da odlučuje meč u Novom Sadu narednog vikenda – rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Janković: Cilj ostvaren, važno je da nismo primili gol

Zvezda je u subotu kao gost izgubila od Borca sa 2:0 u 28. Kolu prvenstva Srbije. Do kraja sezone crveno-beli će sutra na svom terenu igrati protiv Spartaka iz Subotice, a potom u poslednjem kolu protiv Vojvodine u Novom Sadu, sa kojom dele drugu poziciju.

-Razgovarao sam sa igračima, koji su svesni grešaka iz Čačka. To nije bila prava igra Crvene zvezde. Igrači su olako ušli u meč, bez motivacije. Znamo koje su bile greške i siguran sam da će one biti ispravljene već sutra – kazao je Prosinečki.

Povezana vest:  Hajnkes: Ključ pobede dobro poznavanje španskog fudbala

Zvezdin trener je dodao da je sa ekipom analizirao prethodnu utakmicu, ali da će kompletnija analiza biti obavljena po završetku sezone. Prosinečki će tada moći da govori i o odlascima i dolascima igrača.

Zbog poraza od Borca predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić kaznio je igrače sa po 3.000 evra. Napadač Aleksandar Jevtić rekao je da su igrači kao profesionalci prihvatili tu odluku.

-Svesni smo da smo ‘uspavano’ ušli u meč sa Borcem i da smo odigrali slabo. Sada moramo da se vratimo na partije od pre te utakmice. Poraz nas je sigurno trgnuo – dodao je Jevtić.

Povezana vest:  Crvena zvezda: Prilike u FSS urediti u skladu sa propisima

Robert Prosinečki je ponovo pristao da novinarima saopšti sastav koji će u predstojećoj utakmici igrati od prvog minuta, a smatra da to što unapred „otkriva karte“ ne može da škodi.

-Svi naši protivnici dobro znaju kako igramo. Nismo u Čačku izgubili zato što se znao sastav tima, već zato što smo bili bezopasni – ocenio je Prosinečki.

U startnoj postavi Crvene zvezde sutra će se naći Bajković, Mikić, Ćosić, Tošić, Reljić, Isah, Kadu, Lazović, Jevtić, Borha i Kaluđerović.

Utakmica na Marakani između Zvezde i Spartaka igraće se sutra u 17.00, kao i ostali mečevi 29. Kola Super lige.