zvezda_spartak_kaludjerovic

Partizan šampion, Zvezda i Vojvodina nerešeno

 

Fudbaleri Partizana osvojili su danas četvrtu uzastopnu titulu prvaka države, dok su prvi pratioci, Crvena zvezda i Vojvodina, odigrali nerešeno u svojim utakmicama 29. Kola Super lige Srbije. Partizan je odigrao 1:1 sa Metalcem u Čačku i tako osvojio bod koji mu je bio potreban da i teorijski obezbedi titulu, ali se na kraju ispostavilo da je mogao i da izgubi zbog rezultata koje su ostvarili rivali.

Povezana vest:  U Partizanu nema nikog da priča o porazu od Šamroka

Crno-beli sada imaju šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu I Vojvodinu, koje imaju isti broj bodova na drugom, odnosno trećem mestu. Zvezda je na svom terenu odigrala 2:2 sa Spartakom, iako je vodila sa 2:1 u 84. minutu, dok Vojvodina nije mogla više od 0:0 u Smederevu. Ova dva crveno-bela tima odlučiće u poslednjem kolu u Novom Sadu o tome kome će pripasti drugo mesto na tabeli.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, FIFA: Ne pokrećemo postupak protiv Hrvatske i Rusije

Borba za opstanak bila je takođe uzbudljiva. Čukarički je na svom terenu odigrao 1:1 sa Hajdukom i tako osvojio tek peti bod u sezoni, ali je u Kuljanima „ukrao“ bodove na koje su računali pred utakmicu.

Inđija nije uspela da napravi podvig u gostima protiv Slobode Sevojno, pošto je izgubila sa 1:0, dok je Metalac bodom protiv Partizana obezbedio opstanak. Metalac ima 29 bodova, Hajduk 26, a Inđija 23.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Danska pobedila Poljsku, Nemačka u završnici susreta do trijumfa nad Češkom

U poslednjem kolu Inđija dočekuje Smederevo, a Hajduk Metalac i ti dueli odlučiće ko će sa Čukaričkim u niži rang takmičenja za sledeću sezonu.