rusija_logo_SP_2018Za SP 2018. u Rusiji koristiće se 13 stadiona?

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko, koji je ujedno i u organizaciji Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, rekao je da će se za najveće fudbalsko takmičenje najverovatnije koristiti 13 stadiona.

Rusija je dobila oraganizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine u decembru prošle godine ispred Engleske i udruženih domaćinstava Španije i Portugalije odnosno Belgije i Holandije.

Povezana vest:  Rad izbacio Zvezdu u osmini finala Kupa

Iako svetska krovna fudbalska organizacija FIFA smatra da je 12 stadiona idealna brojka za odigravanje utakmica, Mutko smatra da će konačan broj biti 13.

-Dvanaest je najpraktičnija brojka jer što je više gradova na kojima se igraju utakmice, to su veći troškovi. Nismo još doneli konačnu odluku i svaki od 16 stadiona je još uvek u izboru za domaćinstvo, ali verujem da na kraju brojka neće biti veća od 13 stadiona – rekao je Mutko.

Povezana vest:  Kosanović: U Nišu nas čeka ozbiljan posao

Ministar sporta također je otkrio da će najverovatnije moskovski olimpijski stadion Lužnjiki biti mesto odigravanja finalne utakmice Svetskog prvenstva. Konačna odluka o broju stadiona biće donesena od strane FIFA-e u martu 2013. godine.