kolo-toure-man-city

Kolo Ture suspendovan na šest meseci zbog dopinga

Igrač Mančester Sitija i član reprezentacije Obale Slonovače Kolo Ture (29) suspendovan je na šest meseci od strane Engleskog fudbalskog saveza (FA) zbog pozitivnog nalaza na dopig test.

U redovima Sitija potvrdili su 2. marta da je Ture bio pozitivan na dosad nepoznatu, ali zabranjenu supstancu koju je uneo organizam putem preparata za mršavljenje, te je isti tren na snagu stupila suspenzija. Kako mu je FA sada odredio šestomesečnu zabranu nastupa, to znači da neće imati prava nastupa do 2. septembra , pa će tako propustiti nepuna tri nedelje premierligaške sezone koja započinje 13. avgusta.

Povezana vest:  Morinjo: Nadam se da će Mesi ostati u Barseloni do kraja karijere

Ture je u izjavi za klupsku internet stranu priznao da mu je drago da je saga napokon gotova, iako je izrazio razočaranje činjenicom da je propustio uspehe svog kluba u završnici sezone.

-Bio je ovo težak period za mene i tužan sam što sam propustio trijumf u FA Kupu, kao i uspeh plasmana u Ligu šampiona. Ali napokon mi je laknulo što ću moći da se vratim fudbalu u septembru i zahvaljujem komisiji Engleskog fudbalskog saveza što je pri donošenju odluke pokazala razumevanje za moj slučaj – rekao je Ture.

Povezana vest:  Kolarov: Trebalo je sve da rešimo u prvom poluvremenu

Inače, FA je putem saopštenja izneo da Ture zabranjeno sredstvo nije uzeo s „namerom poboljšanja svoje igre“, te je zato fudbaleru odredio blažu kaznu.