mancester_slavlje_2011

LIGA ŠAMPIONA

Fudbaleri iz domaćeg šampionata uz Mančester Junajted

Svi fudbaleri iz srpskog fudbalskog šampionata koje je Tanjug anketirao biće u sutrašnjem finalu Lige šampiona uz engleski Mančester Junajted i našeg reprezentativca Nemanje Vidića.

Napadač Crvene zvezde i trenutno drugi strelac domaćeg šampionata Andrija Kaluđerović ističe da bi voleo da nekadašnji prvotimac „crveno-belih“ kao kapiten engleskog prvaka podigne sutra pehar namenjen najboljem timu u Evropi.

-Navijaću za Mančester Junajted zbog Vidića. Englezima će biti jako teško pošto je njihov protivnik, španska Barselona, sigurno najbolji tim na svetu – smatra Kaluđerović.

Njegov saigrač Duško Tošić ocenio je da je „nezahvalno prognozirati pobednika finalne utakmice“.

Povezana vest:  Ibrahimović: Učinio sam za Francusku više od Olanda

-Oba učesnika završne predstave su veoma kvalitetne ekipe koje uvek igraju na gol više. Većina misli da je Barselona favorit, ali ja se ne bih složio sa tim pošto mislim da Mančester Junajted ima bolji tim – kazao je Tošić, koji je jedan deo svoje karijere proveo u Engleskoj kao član Portsmauta.

Član novog-starog prvaka Srbije Partizana i reprezentativac Crne Gore Stefan Savić očekuje da će na londonskom Vembliju biti odigrana neizvesna utakmica, a blagu prednost daje Barseloni.

-Ni u kom slučaju ne treba potceniti Mančester Junajted, koji ima sjajne pojedince u sastavu, ali mislim da su Katalonci u ovom trenutku kvalitetniji – istakao je stameni Mojkovčanin.

Povezana vest:  Tuča navijača na Kipru, jedna osoba teško poveđena

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje 23. titule prvaka Srbije u redovima „crno-belih“ Radosav Petrović poručio je da ne želi da prognozira ishod finala elitnog evropskog klupskog takmičenja, već da uživa u lepoj igri.

-Prednost na strani Barselone je Argentinac Lionel Mesi, trenutno najbolji igrač na svetu – naglasio je Petrović.

Iskusni bek subotičkog Spartaka Dragan Šarac igrao je nekada sa kapitenom „crvenih đavola“ u dresu Crvene zvezde i zato će sutra svim srcem biti uz fudbalere najtrofejnije engleskog kluba.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Voždovca, pobedio 5:0

-Nadam se da ćemo uživati u lepom meču. Prednost na papiru uoči okršaja dajem Barseloni – rekao je Šarac.

Golman OFK Beograda Bojan Šaranov, za razliku od ostalih anketiranih, ne očekuje baš lep fudbal u finalu.

-Utakmica će biti izuzetno teška. U finale su se plasirala dva najbolja tima u Evrope i zato nijednom rivalu neće biti lako da trijumfuje. Još pre finala oduševio me je golman engleskog tima, Holanđanin Edvin Van der Sar, koji će završiti igračku karijeru u trenutku kada je najbolji čuvar mreže na svetu – zaključio je Šaranov.