UEFA_Champions_League_2011_Manchester_United_vs_Barcelona

LIGA ŠAMPIONA

Finale najboljih: Mančester – Barselona

Fudbaleri Mančester Junajteda i Barselone sastaju se od 20,45 sati na stadionu „Vembli“ u finalu Lige šampiona. Vidić: Za titulu neće biti dovoljno da zaustavimo Mesija.

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić upozorio je svoje saigrače da u finalu Lige šampiona protiv Barselone na „Vembliju“ nikako ne bi smeli da budu opsednuti samo zaustavljanjem Lionela Mesija.

Vidić ističe da je „Argentinac neosporno veliki igrač, sposoban da u svakom trenutku odluči meč, ali tvrdi da je najveći adut Katalonaca pre svega veoma dobro ukomponovan tim“.

Povezana vest:  Reli vozila na gas krenuo danas iz Sankt Peterburga

-Biće veoma teško zaustaviti Mesija, ali ja nikako ne bih potcenio druge igrače, pre svih Chavija i Inijestu. Oni su zaista fantastični, spremni da svojim potezima reše utakmicu. Za trijumf u finalu neće biti dovoljno da zaustavimo Mesija, nego da zaustavimo Barselonu – rekao je Vidić.

Svi fudbaleri iz srpskog fudbalskog šampionata koje je Tanjug anketirao biće u finalu Lige šampiona uz engleski Mančester Junajted i našeg reprezentativca Nemanje Vidića.

Napadač Crvene zvezde i trenutno drugi strelac domaćeg šampionata Andrija Kaluđerović ističe da bi voleo da nekadašnji prvotimac „crveno-belih“ kao kapiten engleskog  prvaka podigne sutra pehar namenjen najboljem timu u Evropi.

Povezana vest:  Rafael Van der Vart: Redknap je isti kao Murinjo

-Navijaću za Mančester Junajted zbog Vidića. Englezima će biti jako teško pošto je njihov protivnik, španska Barselona, sigurno najbolji tim na svetu – smatra Kaluđerović.

Njegov saigrač Duško Tošić ocenio je da je „nezahvalno prognozirati pobednika finalne utakmice“.

Član novog-starog prvaka Srbije Partizana i reprezentativac Crne Gore Stefan Savić očekuje da će na londonskom „Vembliju“ biti odigrana neizvesna utakmica, a blagu prednost daje Barseloni.

Barselona i Mančester Junajted do sada su po tri puta bili prvaci Evrope, a mnogo simbolike ima u tome da će jedna od od ove dve ekipe do četvrte titule stići upravo na „Vembliju“ gde su osvojili prvu titulu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Valensija golom iz penala izbegla poraz od Čelsija

Englezi su 1968. godine u finalu savladali Benfiku sa 4:1, dok su Katalonci 1992. godine, sa Gvardiolom u timu savladali Sampdoriju sa 1:0.

VEROVATNI SASTAVI:

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar – Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra – Kerik, Gigs, Park, Valensija – Runi, Hernandez.

BARSELONA: Valdez, Alveš, Pike, Pujol, Abidal – Buskets, Chavi, Inijesta – Pedro, Vilja, Mesi.

Glavni sudija meča biće Mađar Viktor Kašai. Duel na „Vembliju“ igra se od 20.45 časova.