Guus-Hiddink

Hidink bi razmislio o ponudi Čelsija

Gus Hidink, vrsni 64-godišnji holandski stručnjak koji trenutno obavlja dužnost selektora reprezentacije Turske, priznao je kako nije ravnodušan na spekulacije koje ga povezuju s povratkom u Čelsija.

Klub iz zapadnog Londona je po završetku ove sezone, u kojoj nije osvojio nijedan trofej, zahvalio na saradnji dosadašnjem menadžeru, Italijanu Karlu Anćelotiju. Kao njegov mogući naslednik, spominje se Gus Hidink, koji je pre dve sezone, dok je bio selektor reprezentacije Rusije, istovremeno preuzeo i dužnost privremenog menadžera Čelsija do kraja te sezone, koju je okončao uspešno, osvajanjem FA Cupa.

Povezana vest:  Nejmar pauzira najmanje šest nedelja

Hidink je prošle godine preuzeo vođenje turske reprezentacije, koja će 3. juna gostovati u Briselu u vrlo važnoj utakmici kvalifikacijske A-grupe za Euro protiv Belgije. Te su dve selekcije glavni kandidati za osvajanje drugog mesta u grupi i plasman u dodatne kvalifikacije (Nemačka je s pet pobeda iz pet nastupa neprikosnovena na čelu). Eventualni poraz bi Tursku jako udaljio od cilja, te bi doveo u pitanje i Hidinkovu budućnost na klupi Turske.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Šveđani i Holanđani se plasirali direktno na EP

Bilo kako bilo, Hidink je priznao da nije imun na ideju o povratku u klupski fudbal…

-Da sam dobio konkretnu ponudu od Čelsija, onda bih o njoj i razmislio. Ali, zasada još nema ništa konkretno po tom pitanju. Nema smisla baviti se svim vrstama spekulacija i glasina koje kruže, jer, ponavljam, ništa se konkretno nije dogodilo. Pričekajmo prvo tu utakmicu protiv Belgije sledećeg petka, a onda ćemo videti šta će se događati posle toga – rekao je Hidink.

Povezana vest:  Arsenal osvojio dragocene bodove protiv Njukasla