vlada_jovanovic_logo_vel_kzn

Jovanović: Dobra koncentracija donela nam je pobedu

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović ocenio je da je njegova ekipa večeras maksimalno koncentrisano ušla u meč za FMP-om i zasluženo pobedila.

-Bolje smo se spremali i koncentrisanije ušli u utakmicu, nego što je to bio slučaj za prošli meč – rekao je Jovanović novinarima posle pobede Partizana u hali Pionir od 98:68, za 2:1 u seriji i plasman u finale Superlige.

Partizan je u prvom meču polufinalne serije slavio protiv FMP-a sa 100:71, ali je potom u četvrtak poražen u Železniku sa 84:75.

-Ispostavilo se da nas je prevarila pobeda velikom razlikom u prvom meču i serija bez poraza pre toga. Previše opusteno smo ušli u drugi meč i zato smo izgubili – ocenio je trener crno-belih.

Povezana vest:  NBA i produkcijska kompanija Kilijana Mbapea Zebra Valley objavljuju višegodišnje partnerstvo

Partizan će u finalu, koja počinje 1. juna, igrati protiv Hemofarma iz Vršca.

-Očekuje nas jako teška serija protiv Hemofarma, bez obzira šta kažu dosadašnji međusobni rezultati. Sada moramo dobro da se odmorimo, pripremimo i sredu dočekamo spremni – rekao je Jovanovcih.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da je njegov tim očekivao raniji plasman u finale.

-Najvažnije je da smo se plasirali u finale, iako smo očekivali da ćemo posao zvršti u dve utakmice. Nema veze, ko zna šta može da izađe iz tog poraza u Železniku – ocenio je Kecman.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma pobedila Dalas i izjednačila na 1:1

-Najvažnije je da se oporavimo do finala, u kome neće biti ni malo lako – dodao je on.

Trener FMP-a Aco Petrović ocenio je da je njegova ekipa „mnogo naljutila Partizan“.

-Partizan je nadmoćnija ekipa, dva puta su nas dobili sa po 30 razlike. Odigrali smo drugu utakmicu tek da ne bude da se baš nismo borili, ali izgleda da smo ih mnogo naljutili. Od početka su hteli da naprave razliku, a to su i uspeli. Utakmica je rešena već u prvoj četvrtini – kazao je Petrović.

Povezana vest:  Dušan Ivković košarkaška legenda Evrolige

Košarkaš kluba iz Železnika Bojan Subotić je rekao da je zadovoljan pošto je ispunjen osnovni cilj, a to je plasman u Jadransku ligu.

-Sezona nije loša, ali smo Superligu možda mogli i bolje da odigramo i da eventualno budemo treći. U tom slučaju bismo igrali sa Hemofarmom, gde bismo imali više šansi. Partizan je pokazao da je mnogo jači od nas – ocenio je Subotić.