radonjic i repesaRadonjić: Nastavak takmičenja priprema za plej-of

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa večeras zabeležila važnu pobedu nad Cedevitom posle tri vezana poraza.
-Normalno je da smo želeli da slavimo posle tri vezana poraza i zbog toga početak utakmice nije bio idealan, ali držali smo ritam. Kada je Cedevita povela, fantastično smo igrali u odbrani i došli do važne pobede – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.
Zvezda je u hali Pionir pobedila Cedevitu sa 78:63 i tako četiri kola pre kraja obezbedila prvo mesto u regularnom delu regionalnog takmičenja.
-Zadovoljan sam što smo i teoretski obezbedili prvo mesto i nastavak ćemo iskoristiti kao pripremu za plej-of. Ukupan utisak ove utakmice je jako dobar i to me raduje – kazao je Radonjić.
On je istakao da su košarkaši Zvezde od sada u potpunosti koncentrisani na Kup Radovija Koraća, u kojem će od petka igrati u Nišu.
Radonjić je dodao da se nada da će se Nemanja Dangubić oporaviti za predstojeći turnir, u kojem njegova ekipa želi da odbrani trofej osvojen prošle godine.
Trener crveno-belih je rekao da nije zabrinut zbog loše forme plejmejkera Markusa Vilijamsa i da će Amerikanac „i dalje uzimati odlučujuće šuteve“ jer je njegovoj ekipi do sada „doneo mnogo toga“.
Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da je i pored poraza njegova ekipa ima „sve u svojim rukama“.
-Ovo je bila prilika da odigramo mnogo bolje, pa i pobedimo, ali smo dve četvrtine igrali ispod svakog nivoa. Nismo mogli da odgovorimo na pojačanu agresivnost Zvezde. I dalje je sve u našim rukama, ako dobijemo preostale četiri utakmice bićemo drugi – rekao je Repeša.
Cedevita je posle 22. kola treća na tabeli sa skorom 15/7, koliko ima i Partizan, a druga je Budućnost sa pobedom više.

Povezana vest:  NLB LIGA, Uvalin se nada najboljem protiv Olimpije

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES