lopta_u_kosuKOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Metalac očekuje pobedu protiv Proletera

 

Košarkaši Metalca očekuju pobedu u sutrašnjoj utakmici drugog kola Košarkaške lige Srbije (KLS) sa Proleterom iz Zrenjanina, izjavili su na današnjoj konferenciji za medije trener Velimir Gašić i bek Dragan Kruščić. Gašić je dodao da će njegova ekipa ići na pobedu bez obzira na to što su povređeni krilo Marko Ljubojević i centar Milovan Savić.

-Nadam se da će naš lekarski tim uspeti da ih osposobi za utakmicu sa Proleterom. Međutim, ako budemo igrali i bez njih učinićemo sve da uknjižimo prve bodove posle startnog poraza u Novom Sadu – kazao je Gašić novinarima.

Povezana vest:  Mega Leks rutinski do bodova protiv Levskog

I on i Kruščić su rekli da su Zrenjanici dobra ekipa, za koju igraju i bek Stefan Atancković, ponikao u Metalcu, kao i krilo Vuksan Gagović, koji je dve sezone proveo u valjevskom prvoligašu.

-Sve ipak kreće od iskusnog Vida Žarkovića, koji je uprkos zrelim igračkim godinama ‘motor’ Proletera – kazao je Gašić.

On je zadovoljan napretkom nekoliko mladih igrača, koji će u ovoj sezoni imati priliku da se afirmišu u Metalcu, ali i zamolio za strpljenje jer, kako je rekao, „niko nije prohodao dok nije puzao“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend suspendovao Endrua Bajnama

Predsednik Metalca Duško Đukanović je, odgovarajući na pitanje novinara, najavio da će na sastanku prvoligaša u ponedeljka ponovo biti reči o predlogu Valjevaca da prvak KLS ubuduće ima direktnu prohodnost u Jadransku ligu.

-Nisam preveliki optimista da će taj predlog sada proći iako bi KLS na taj način dobila na značaju. Ipak, promene u Košarkaškom savezu Srbije (KŠ) su započete i nije daleko dan kada će ta organizacija biti kadra da prati rezultate koje naše vrhunske ekipe I reprezentacija postižu – rekao je Đukanović.

Povezana vest:  Mršić: Zvezda je u naletu, ali moramo da pobedimo

Utakmica Metalac-Proleter igra se sutra (19.30) u renoviranoj hali sportova, a besplatan ulaz ovoga puta imaće đaci Prve osnovne škole u čijoj je sali valjevski prvoligaš trenirao dok je menjan parket u gradskoj dvorani.