Maradona: Mesi je novi ja!

Legenadrni bivši argentinski fudbaler Diego Maradona napokon je u jednom fudbaleru pronašao genija poput sebe. To je, naravno niko drugo do najbolji svetski igrač današnjice, njegov sunarodnik Lionel Mesi.

-Koliko sam samo puta čuo u godinama iza nas da se o nekom igraču govori kao o ‘novom Maradoni’. Sada napokon postoji neko ko zaslužuje taj epitet, a to je Leo Mesi. Fenomenalan je talenat i ima jedinstvanu mogućnost s loptom da radi stvari koje ne očekujete. To je ono što ga čini posebnim – započeo je svoju ekspertizu Barseloninog asa Maradona, koji je Mesija vodeo dok je bio selektor reprezentacije Argentine. Ta saradnja je bila okončana nakon što su se „gauči“ oprostili od lanjskog Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici u četvrtfinalu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd savladao Partizan, Banatu zrenjaninski derbi

-Mnogi veliki igrači mogu pružati partije koje će ljubitelje fudbala naterati da ih gledaju širom otvorenih očiju i cene ono što pružaju. Ali, samo istinski posebni fudbaleri mogu vas očarati potezom za koji uopšte niste mogli zamisliti da je moguć. Takav je Leo, to je ono što on čini.

Maradona smatra da Mesi ima i mnogo veće kvalitete nego što mnogi prepoznaju.

Povezana vest:  Maćado izbačen iz prvog tima Dinama

-Mesijev učinak ne ogleda se samo u onim situacijama kada ima loptu u nogama. Njegova igra je puno više od toga. On naporno radi za svoju ekipu kada je lopta kod suparnika kojima otežava život na svaki način. Pogledajte malo šta Mesi radi kada Barselona nema loptu. Njegovi saigrači znaju da se mogu osloniti na njega kao i na svakog drugog igrača kada Barsa napravi presing na loptu ili se brani. Mesi je sposoban ponuditi čaroliju na terenu. Ali, istovremeno je veliki borac za tim – zaključio je Maradona.

Povezana vest:  Del Nido podneo ostavku u Sevilji, zbog odlaska u zatvor