Žreb za EP 2012 u Varšavi

Selektor Antić: U fudbalu nema biranja

 

logo_fudbal_EP_poljska_i_ukrajina_2012U Varšavi je sve spremno za ceremoniju žreba kvalifikacionih grupa koja će biti održana u Palati kulture i nauke, tačno u podne. Noć uoči izvlačenja kvalifikacionih grupa za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, delegacije koje predstavljaju nacionalne saveze imale su svečanu večeru u zgradi Politehnike, u centru Varšave.

Povezana vest:  Sindikat fudbalera želi četvrtu izmenu

Iako se na kratko, bar u evropskom fudbalu, fokus prebacuje sa Mondijala u Južnoj Africi na žreb u Varšavi, selektor Srbije Radomir Antić mirno čeka volju žreba.

-Naučio sam da u fudbalu nema biranja tako da nemam odgovor na tradicionalna pitanja koje selekcije bih voleo da dobijemo odnosno nisam formirao ni listu onih koje ne bih želeo da dobijemo za rivale – rekao je selektor Antić. – Iz hladne Varšave nadam se lepim vestima za sve nas u Srbiji. Priča će, verujte, ostati ista ko god nam bude protivnik u grupi – svakom poštovanje, ali najviše vera u sebe.

Povezana vest:  Baloteliju tri meča suspenzije zbog uvreda sudiji

Strateg orlova se prilično iznenadio što je na aerodromu u Varšavi imao „odbor za doček“ sastavljen od poljskih ljubitelja fudbala koji su pripremili njegove fotografije čak i iz igračkih dana kako bi dobili autogram.