vejn_runi_slavlje_finale_ls

FINALE LIGA ŠAMPIONA

Barselona I Mančester Junajted na skeneru

BARSELONA

Valdez –  Kod gola nije mogao ništa. U nastavku meča nije imao šansu da se pokaže.

Alveš(do 86.) –  Izgleda da nije rođen za velike utakmice. Stidljiv i uplašen u prvom delu. Tek nekoliko puta napao Engleze, mada se očekivalo da će odigrati mnogo bolje… U drugom poluvremenu nešto bolji.

Pujol(od 87.) – Uspeo da uđe sa klupe, zaradi dodatnih skoro million evra i da podigne “ušati trofej”. Malo li je…

Pike – Vrlo siguran u momentima kada su se Runi i Park motali oko njega. Sa nekoliko dobrih i oštrih startova uspeo da umiri i Ernandeza. Pokušavao je i na polovini Mančestera da učini neštp više.

Maskerano – Kod gola “đavola” morao mnogo bolje da reaguje. Videlo se da nije štoper “po rođenju” već da je na tom mestu kao iznuđeno rešenje. U  nastavku meča više nego korektan.

Abidal – Siguran i smiren. Nije dao da se na njegovoj strani razigraju asovi engleskog tima. Velika pauza nije uticala na njegov učinak u velikom finalu.

Buskets – Izašao je kao pobednik u duelu sa Kerikom i Gigsom. Čini se da je njegova mladost  i spremnost bila dovoljna da”spoji” loptom defanzivce I ofanzivce. Izuzetno borben.

Inijesta – Meč na Vembliju nije bila njegova “top” utakmica. Čini se da je povreda uticala na njegovu formu. Ipak, davao je ritam Barsinoj mašineriji.

Povezana vest:  Kivu novčano kažnjen sa 8.000 evra zbog nesportskog ponašanja!

Ćavi – Doktor fudbala. Kada se gleda omaleni Španac izgleda kao da igra na parking ispred zgrade. Jedva da je pogrešio 12 puta prilikom  135 dodavanja. Kolika je igračina pokazao i prilikom asistencije Pedru kod prvog gola.

Pedro(do 90.) – Završio je posao čim je u 27. minuti iskoristio dodavanje Ćavija. Nije blistao ali je u nekoliko navrata uspešno sarađivao sa majstorima iz veznog reda Barse.

Afelaj (od 90.) – Uspeo jednom dobro da šutne I zaradi bonus za igranje u finalu.

Mesi – Magično… Kad god da je imao loptu činilo se da će sam predriblati celi tim Mančestera I pola tribune. Činilo se da ga defanzivci “đavola” previše respektuju. Uspeo je čak i da vidića ponizi da sredini terena kada mu je proturio loptu kroz noge. Non stop izvlačio defanzivce Mančestera I stvarao višak po strani. Kod drugog gola pokazao da je opasan ako mu date I centimetar prostora.

Vilja (do 85.) – Ponovo nedorečen ali efikasan. Vidi se velika želja za golovima, ali mu bočna pozicija ne odgovara baš mnogo. Nije imao lopte u prostor. Nekoliko puta dobro šutirao ka Van de Saru a jednom i “skinuo pauka” iz gornjeg ugla.

Povezana vest:  Vigoreli: Malo verovatno da će Eto zaigrati za Inter

Keita (od 85.) – Malo se istrčao i ozbiljno radovao…

MANČESTER J.

Van de Sar –  Sve što je mogao on je odbranio. Kod golova nije mogao ništa više. Nije “deda” kriv što je poslednju utakmicu u životu odigrao protiv fudbalskih vanzemaljaca.

Fabio (do 70.) – Mladi Brazilac nije želeo mnogo da rizikuje u najvažnijoj utakmici karijere. Dobro se držao u odbrani, dok se nije mnogo zaletao u napadačkim akcijama. Čini se da je smišljeno prepustio iskusnijim igračima da vode igru.

Nani (od 70.) – Nije upseo ništa dobro da donese.

Vidić – Srce je htelo ali nije uspeo kapiten “đavola” da uhapsi Mesija i drugove. U nekoliko navrata uspeo da ih stigne. Nije mogao da ispravi greške Evre i Ferdinanda. U nastavku meča izgubio koncetraciju.

Ferdinand – Nije to više onaj stari Rio. Nije uspevao da pohvata igrače Barse po terenu. Kasnio nekoliko puta I nije delovao previše sigurno.

Evra – Čini se da je iskusni Francuz ušao dekoncetrisan u meč. Nekoliko puta je ispao u defanzivi, a kod gola Pedra nije bio ni blizu dela terena na kom je morao da bude. Kod Mesijeve “praćke” ponovo zakasnio. Napravio grešku i kod trećeg gola.

Povezana vest:  Laudrup produžio ugovor sa Svonsijem

Valensija – Najslabiji igrač u engleskoj ekipi, posle katastrofalnog Evre.Bio je neprimetan a posebno je postao nervozan kada mu je mesi nekoliko puta proturio loptu kroz noge.

Gigs –Odlično se otvorio kod akcije iz koje je Runi dao prvi gol. Čini  da je pomoćnik na  “minuli rad” oprostio Gigsu nedozvoljenu poziciju. Nije mogao da izdrži tempo sa mlađim i spremnijim igračima. Jedan od slabijih na terenu. Mora da ga je švaleracija, skoro otkrivena, koštala slabije partije.

Kerik(do 77.) – Jako loša partija. Nije uspeo da kontroliše mađioničare iz Barse. Nekada se činilo da je non stop u “ševi”.

Skols (od 77.) – Neprimetan… Kao da nije ni ušao na teren.

Park – Odlično počeo ali se onda uklopio u sivilo svoje ekipe. Dosta je pretrčao ali nije uspeo da napravi nešto više u napadu, pošto ga je Inijesta izmorio u defanzivi.

Runi – Pretrčao “million” metara. Borio se kao lav ali nije uspeo da prkosi zakonima fizike I da u isto vreme bude na dva mesta. Nije imao podršku saigrača, tako da je uspeo samo da upiše jedan gol.

Ernandez – Samo je u prvih pet minuta delovao kao igrač koji može da napravi nešto više. Totalno odsečen i neprimetan.