Bin_Hamam_2010

Bin Hamam: Povlačim se iz trke za predsednika FIFA-e

Kataranin Mohamed bin Hamam objavio je da se povlači iz trke za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Odluku je doneo samo dan uoči saslušanja pred istražnom komisijom zbog optužbi za podmićivanje.

Predsednik Azijskog fudbalskog saveza optužen je da je nudio novac službenim osobama FIFA-e kako bi kupio njihove glasove na predstojećim izborima. Potpredsednik FIFA-e Džek Varner i sadašnji predsednik Žozep Blater također su osumnjičeni za mito te će biti saslušani ispred istražne komisije.

Povezana vest:  Romini navijači napali igrače na trening igralištu

-I nakon povlačenja ostajem dosledan svome radu unutar FIFA-e. Želim napraviti određene promene unutar organizacije da bi poboljšao demokratiju unutar iste. Ali, poslednji događaji su me povredili i razočarali na profesionalnoj, ali i ličnoj osnovi. Rastužuje me da je borba za viši cilj dovela do degradacije organizacije u očima javnosti, a to nije ono što sam imao u planu. Ne mogu dopustiti da se ime FIFA-e blati samo zbog borbe dvojice individualaca. Fudbal i ljudi koji ga vole su na prvome mestu i zbog toga se povlačim iz trke – rekao je Bin Hamam u svojoj izjavi.

Povezana vest:  Krkić: Hoću da budem Inzagijev naslednik