barselona_CELEBRACION

Oko milion navijača dočekalo Barseloninu ekipu!

Fudbaleri Barselone tokom nedeljnog poslepodneva su sleteli u svoj grad nakon što su večer ranije pobedili Mančester Junajted s 3-1 u finalu Lige šampiona na Vembliju. Dočekalo ih je, procenjuje se, oko milion navijača.

Razdragani navijači pratili su dugotrajni put svojih miljenika ulicama Barselone od aerodroma do stadiona Kamp Nou, na kojem je svaki fudbaler bio posebno predstavljen.

Povezana vest:  FSS i kompanija MOZZART zajedno u nove pobede

-Morali smo uložiti puno truda i napora kako bismo osvojili nove trofeje ove sezone. Stoga želimo da uživate u njima – obratio se navijačima Karles Pujol.

-Hvala vam svima što nas toliko usrećujete. Hvala svima koji danas slave s nama, hvala svima i koji su jučer bili na Vembliju. Vaša podrška je bila sjajna, nadajmo se da ćemo nastaviti s ovakvim uspesima i sledeće sezone – dodao je Žozep Gvardiola.

Povezana vest:  Morinjo: Klubovi moraju ozbiljno da shvate Ligu konferencija

Najbolji svetski fudaleri i strelac drugog Barseloninog gola u finalu protiv Mančester Junajteda, Argentinac Lionel Mesi, nije bio od velikih reči.

-Nemam puno toga da kažem. Nadam se da uživate u našim ostvarenjima. Živela Barsa, živela Katalonija! – rekao je Mesi.

Možda i najveće ovacije doživeo je francuski igrač Erik Abidal, koji je, podsetimo, 17. marta podvrgnut operaciji tumora jetre. Abidal je na Vembleiju prvi podigao trofej namenjem pobedniku Lige šampiona.

Povezana vest:  Mančester Junajted pobedio Kosmos na oproštaju Skolsa

-Najviše od svega bih se želeo da se zahvalim našem kapitenu Karlesu Pujolu na prekrasnom gestu, što mi je sinoć predao traku i omogućio da primim pokal prvi. Ovo je, bez sumnje, moj najlepši dan u fudbalskoj karijeri – poručio je Abidal.