Samuel_Etoo

Inter odbranio naslov pobednika Italijanskog kupa

Fudbaleri milanskog Intera u Rimu su odbranili naslov pobednika Italijanskoga kupa, ali su i „spasili“ sezonu osvojenim ipak jednim trofejom.

U finalnoj utakmici je Leonardova ekipa pobedila Palermo s 2-0, a junak pobede je bio kamerunski fudbaler Samuel Eto’o koji je dva puta slomio obranu Sicilijanaca i varao njihovog golmana Sirigu.

Povezana vest:  Sadik: Ostaje žal za šansama, ovo je Partizan za ponos

Kompletno gledano je bolji utisak na ovom meču ostavio Palermo, ali veći broj šansi, kao i posed lopte, na kraju im nije doneo ništa dobroga. Od starta je Palermo krenuo u utakmicu s mnogo više entuzijazma. Nije ih zaustavio ni pogodak Eto’a u 26. minuti.

Glavnu ofanzivu je Palermo ostvario u uvodnom delu drugog poluvremena, ali su svi njihovi napadači iskazivali vidnu nepreciznost u završnicama akcija. U jeku napada Palerma na drugoj strani je sevnula kontra iz koje je Eto’o postigao svoj drugi pogodak.

Povezana vest:  Cvole pobedio Ajaks i osvojio holandski Superkup

Jako mala nada se gostima otvorila u 89. minuti kada je Munoz smanjio na 2-1, a već u idućem napadu je pocrveneo dotični Munoz. Eto’o je fantastično izveo slobodan udarac, a lopta je odsela na prečki.

Kada već Eto’o nije postigao het-trik, u drugoj minuti nadoknade je Dijego Milito pogotkom za 3-1 zapečatio sudbinu Palerma.

Povezana vest:  Fudbalski turnir „Čukarica 2011” od 6. februara do 6. marta na Adi Ciganliji

Interu je ovo sedmi naslov pobednika Italijanskoga kupa.