Fudbalske reprezentacije Rumunije i Švajcarske odigrale su danas nerešeno 1:1 u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva. Na stadionu Park Prinčeva u Parizu Rumunija je do prednosti došla u 18. minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Bogdan Stanku, dok je bod Švajcarskoj doneo Admir Mehmedi pogotkom u 57.

Švajcarska je bolje počela utakmicu, imala je dve dobre prilike pre nego što je Stanku po drugi put na kontinentalnom šampionatu iz jedanaesterca zatresao mrežu rivala. Ipak, Haris Seferović je oba puta bio nerpecizan iz dobrih pozicija.

Povezana vest:  Navijači Partizana grafitima podržali Krstajića

U 18. minutu Aleksandru Kipču utrčao je s levog boka u šesnaesterac, a tamo ga je za dres povukao Stefan Lihtštajner, pa je sudija dosudio penal. Stanku je kao i protiv Francuske preuzeo odgovornost, a i ovaj put je bio siguran, pa je Rumunija došla do prednosti.

Do kraja prvog poluvremena Švajcarska je uglavnom napadala, ali do poluvremena nije uspela da dodje do izjednačenja.

Povezana vest:  Tores: Stvari konačno postaju normalne

U drugom poluvremenu Švajcarci su nastavili u istom ritmu, pa su u 57. stigli do izjednačenja. Mehmedi je u kaznenom prostoru rivala pokupio jednu odbijenu loptu posle kornera, te je snažnim udarcem sa oko 11 metara savladao Čiprijana Tatarušanua.

Nijedna selekcija do kraja susreta nije uspela da dodje do prave prilike za gol.

Rumunija je na otvaranju Evropskog prvenstva poražena od Francuske s 1:2, dok je Švajcarska u prvom kolu pobedila Albaniju s 1:0.

Povezana vest:  Barselona ubedljivo pobedila Đukićevu Kordobu

U poslednje, trećem kolu, Švajcarce očekuje duel s Francuskom, dok će Rumunija igrati protiv Albanije.