Seat Leon Dušana Borkovića koji je pretrpeo velika oštećenja prilikom izletanja na Salzburgringu spreman je za novi trkački vikend koji će se održati 18.6. i 19.6. na stazi Ošersleben u Nemačkoj.

B3 racing tim iz Mađarske i ovoga puta uložio je svo svoje znanje i trud i automobil srpskog asa sa kojim je na prvoj trci u Salzburgu posle kontakta sa Džejmsom Nešom, izleteo sa staze pri brzini od 254 km/h, spremio za još jednu rundu takmičenja. Borković je proverio automobil i izrazio optimizam pred odlazak u Nemačku.

-Automobil je spreman, a ja se nadam da ću konačno prekinuti maleroznu seriju i uzeti nove bodove u Nemačkoj. I dalje nema kalkulacije kod mene, nisam spreman da se sklanjam drugim vozačima, ali mi je krajnji cilj da završavam trke i ponovo počnem da prikupljam bodove. Ono što me malo brine u ovom trenutku je da smo i definitivno utvrdili da je moj Seat za čak 8 do 9km/h na pravcima bio sporiji od ostalih Seata I na timu je da utvrdi zbog čega je tako, a ja ću kao i uvek dati sve od sebe – rekao je Borković.

Vozač NIS Petrol B3 racing tima borbu za nove bodove počinje 18.6. u Nemačkoj kada će se održati kvalifikacije, a dan kasnije u 13:10 h se vozi prva, a u 14:15 druga trka.

Povezana vest:  Hirvonen nepovređen pri stavičnom izletanju

PHOTO: PR TEAM