Stanković i Pantelić zadovoljni, Antić oprezan 

radomir_antic_zreb_fudSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je njegova ekipa na današnjem žrebu u Varšavi dobila izuzetno nezgodne protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. 
Srbija će u kvalifikacijama igrati u Grupi C sa aktuelnim svetskim šampionom Italijom, evropskim prvakom iz 1968. godine, kao i Severnom Irskom, učesnikom predstojećeg Mundijala Slovenijom, te Estonijom i Farskim Ostrvima. 
-Grupa je vrlo zahtevna, jedina je u kojoj će igrati tri učesnika Svetskog prvenstva. Italija ima svo potrebno iskustvo, tamo znaju kako se igraju velike utakmice. A Slovenija je eliminisala Rusiju iz baraža za plasman na Svetsko prvenstvo – rekao je Antić novinarima posle žreba. 
Kapiten Srbije Dejan Stanković ocenio je, ipak, da je Srbija dobro prošla, pošto je mogla da dobije i mnogo težu grupu. 
-Moraćemo, ipak, da budemo potpuno spremni, orni za nove pobede, kao u prethodnim kvalifikacijama. Sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima smo igrali relativno skoro, Estonija ne bi trebalo da bude problem – kazao je Stanković, ali je sa mnogo više obazrivosti govorio o Sloveniji i Italiji. 
-Apostrofirao bih Sloveniju, jer ko pobedi Rusiju mora da ima ogroman kvalitet. A i mi ih još nismo savladali. Moramo, međutim, da mislimo samo na sebe – naveo je prvotimac Intera, koji je tako imao priliku da oslušne i očekivanja u Italiji. 
-Grubo je reći da nas se plaše, ali nas poštuju. Ipak, mi ne možemo da za njih pričamo kako se stalno provlače, upravo zato što oni guraju i kada imaju milijardu problema – dodao je Stanković. 
Zadovoljan je bio i napadač Marko Pantelić. 
-Grupa je dobra. Lično sam optimista po pitanju konačnog ishoda. Ipak, dosta je sve to daleko od nas. Prvo moramo da se koncetrišemo na ono što je pred nama, a to je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi – kazao je Pantelić. 

Povezana vest:  Grčka vlada zapretila sankcijama domaćim ligama