Lipi svestan težine zadatka, selektor Severne Irske srećan 

logo_fudbal_EP_poljska_i_ukrajina_2012Selektor fudbalske reprezentacije Italije ocenio je da je njegova ekipa dobila uravnoteženu grupu na današnjem žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine. 
Italija će do mesta na turniru u Ukrajini i Poljskoj pokušati da dođe preko Grupe C u kojoj će igrati i Srbija, Severna Irska, Slovenija, Estonija i Farska Ostrva. 
-Grupa je vrlo uravnotežena. Igraćemo sa tri učesnika Mundijala u Južnoj Africi. Prednost je što smo dobili grupu sa šest, a ne sa pet timova. Najteža je, ipak, grupa u kojoj je Engleska – kazao je Lipi misleći na Grupu G u kojoj će nastupati i Švajcarska, Bugarska, Vels i Crna Gora. 
Interesantno je da je selektor Severne Irske Najdžel Vortington bio mnogo zadovoljniji žrebom nego predvodnik favorizovane Italije, šampiona Evrope iz 1968. godine i aktuelnog svetskog prvaka. 
-Grupa je teška, ali uvek radije igram protiv velikih reprezentacija, jer igrače nije teško podići za takve utakmice. Biće tu dobrog fudbala, a verujem da su sve ekipe sposobne da oduzmu bodove svakom protivniku u grupi – naveo je Vortington. 

Povezana vest:  Berluskoni: Pa kako to igraju naši napadači?!