Berbatov_Manchester_United_vs_Fulam

Berbatov: Ne idem iz Mančester Junajteda

Bugarski napadač Mančester Junajteda Dimitar Berbatov odbacio je mogućnost svojevoljnog napuštanja Old Traforda na kojem je izgubio svoje mesto u startnoj postavi kluba.

Iako je sezonu završio (zajedno s Karlosom Tevezom) kao najbolji strelac engleskog fudbalskog prvenstva (21 postignuti gol), Berbatov se nalazi u debeloj senci koju čine mlađi napadači Vejn Runi i Havijer Hernandez. Osetilo se to i u finalu Lige šampiona u kojem Berbatov nije bio niti na klupi engleske ekipe u susretu protiv Barselone. Pisalo se da je ljutito napustio stadion Vembli na kojem se finale igrao, međutim, tvrdi da to nije tačno, nego da je utakmicu gledao putem TV-prijemnika iz svlačionice.

Povezana vest:  Smenjen trener banjalučkog Borca Zoran Marić

-Mančesterov sam igrač i rado ću svoj ugovor ispoštovati do kraja – kazao je Berbatov koji je ugovorno za klub vezan i za sledeću sezonu.

-Ponosan sam. U Englesku sam stigao iz male zemlje i znam da na svakom treningu i na svakoj utakmici moram dati više jer sam stranac. Mančester Junajted je moj vrh, odlazak bio bi korak unazad. Doći će i taj dan, ali trenutno sam koncentrisan na ostanak i lov na dvadeseti naslov u Premierligi. Siguran sam da smo na dobrom putu da do njega i dođemo.

Povezana vest:  Đorđević doneo pobedu Laciju nad Fiorentinom

O svom potezu pred finale LP-a je dodao: – Bio sam razočaran i bilo me sram što nisam deo tima. Pošto ne mogu sakriti emocije, nisam želeo da me ljudi takvog gledaju.