FUDBALSKA-LOPTA

Rapidu izrečena najveća kazna u istoriji lige

 

Kazneni senat austrijske prve lige izrekao je protiv bečkog prvoligaša Rapida, zbog ispada huligana na derbiju protiv bečke Austrije, do sada najveću kaznu u istoriji austrijskog fudbala.

Repid će morati da igra dve utakmice bez prisustva publike i uz to da plati novčanu kaznu u visini od 50.000 evra.

“Bundesliga” je time reagovala na skandal u derbiju između Rapida i Austrije 22.maja, kada su huligani Rapid-a u 26.minuti upali na teren i isprovocirali prekid susreta.

Povezana vest:  Advokat vratio Van Persija u reprezentaciju Holandije

Upad huligana izazvao je zaprepašćenje austrijske javnosti i reakciju političkog vrha, koji su tražili drastične mere protiv nasilnih navijača.

-Prilikom donošenja svake kazne bitno je da ne samo klub, već i drugi klubovi i javnost vide da se takve stvari neće tolerisati – obrazložio je odluku predsedavajući kaznenog Senata Manfred Lučenski.

-Pošto je došlo do masivnih ispada, morali smo drastično reagovati – dodao je on.

Povezana vest:  Remi Sanderlenda i Sautemptona

Finansijska šteta za Rapid, pored kazne od 50.000, iznosiće između 100.000 i 150.000 evra zbog igranja utakmica pred praznim stadionom.

Uprava Rapida iznenađena je oštrinom kazne koja je izrečena.

-Ova kazna je jedinstvena – prokomentarisao je menadžer kluba Verner Kun.

Inače, najveća do sada izrečena kazna datira iz 2005. kada je bečkoj Austriji, zbog prekida utakmica protiv GAK, izrečena novčana kazna u visini od 50.000 evra, kao i odigravanje jedne utakmice bez publike.

Povezana vest:  Birof: Meč sa Holanđanima neće biti tipičan prijateljski

-Zasigurno ćemo uložiti žalbu na odluku kaznenog Senata – najavio je Kun.