vladimir_petrovic_2

Pižon: Učinićemo sve da pobedimo Koreju

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je da će njegovi izabranici učiniti sve da pobede selekciju Južne Koreje, sa kojom se sastaju u prijateljskoj utakmici sutra od 13 sati u Seulu.

-Znamo dobro kakav kvalitet ima selekcija domaćina, jer dosta njihovih reprezentativaca igra u evropskim klubovima. Posebno su opasni na svom terenu i naš osnovni zadatak je da im ne dozvolimo da se razmahnu. Međutim, i pored činjenice da je reč o prijateljskom susretu i da ćemo imati dosta debitanata, rezultat ostaje naša obaveza i učinićemo sve da dobijemo sutrašnji meč – rekao je Petrović na konferenciji za medije na stadionu „Sengam“.

Povezana vest:  Verder otpustio trenera Robina Duta

Kapiten Dejan Stanković takođe u optimističkom raspoloženju očekuje utakmicu, bez obzira što će adaptacija zbog vremenske razlike predstavljati otežavajuću okolnost za njega i saigrače.

-Više puta smo ih pobeđivali, verujem da će tako biti i sada. Korejci su dobra ekipa, ne toliko zvučna po imenima, ali su prava reprezentacija i zaista ih poštujem. Debitantima u našem timu bih preporučio da se opuste i skoncentrišu kako bi uradili ono što znaju, jer ovde nisu slučajno, već zbog kvaliteta koji poseduju. Verujem da će sve biti dobro – poručio je Stanković.

Povezana vest:  Nema zaraženih korona virusom u novom krugu testiranja u Premijer ligi

Srpski reprezentativci su nekoliko sati po dolasku u Seul održali i zvaničan trening na „Sengam“ stadionu. Kapacitet impozantnog zdanja, izgrađenog za Mondijal 2002. godine, je 65.000 gledalaca, a organizatori očekuju da na tribinama za vreme meča protiv Srbije bude oko 40.000 navijača, poznatih po bučnom bodrenju nacionalnog tima.