Šspanija_logoPANIJA 21. KOLO

Majorka i dalje neporažena na svom terenu

 

Fudbaleri Majorke pobedili su danas Viljareal sa 1:0, u utakmici 21. kola španske lige i tako ostali neporaženi na svom terenu u prvenstvu ove sezone. Jedini gol na utakmici postigao je Hose Karlos Nunjes u 82. minutu, posle asistencije Hulija Alvaresa. To je bila 10. pobeda Majorke na domaćem terenu.

Majorka je ostala u trci za mesto koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona, nalazi se na četvrtom mestu sa 37 bodova, dok je Viljareal 10. sa 26 bodova. Fudbaleri Atletika iz Bilbaoa su na svom terenu pobedili Heres sa 3:2 i popeli se na sedmo mesto na tabeli sa 33 boda, dok je gostujuća ekipa ostala poslednja na tabeli sa 11 bodova.

Povezana vest:  Bivši fudbaler Herte Anreas Birman izvršio samoubistvo

Almerija je pobedila Sporting iz Hihona sa 3:1 i izvukla se iz opasne zone. Ta ekipa posle pete pobede u prvenstvu ima 22 boda i nalazi se na 15. mestu. Osasuna je pobedila Tenerife sa 1:0 i ostvarila osmu pobedu u prvenstvu kojom se učvrstila na devetom mestu na tabeli sa 29 bodova. Ekipi Tenerifa predstoji teška borba za opstanak, nalazi se na pretposlednjem, 19. mestu sa 17 bodova.

Povezana vest:  Sampdorija smanjila budžet za plate

Saragosa je u borbi za opstanak ostvarila važnu pobedu protiv Sevilje – 2:1. Nalazi se na 17. mestu sa 20 bodova i ima bod manje od Malage, koja je odigrala bez golova sa Deportivom. Sevilja je ostala na petom mestu sa 36 bodova. Barselona koja je sinoć pobedila Hetafe sa 2:1, prva je na tabeli sa 55 bodova, a drugi je Real Madrid sa pet bodova manje.