Roterdam Serija 500

Đoković, Troicki i Tipsarević u Roterdamu

 

djokovic1Novak Đoković će, prvi put kao drugi teniser na ATP listi učestvivati na turniru serije 500. U ponedeljak (8. februara) počinje turnir u Roterdamu, a Đoković je prvi nosilac. Na turniru će igrati još Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Iako je Đoković postavljen za prvog nosioca, Nole neće biti slobodan u prvom kolu već se sastaje sa Sergej Stahovski (Ukrajina) koji je 66. igrač na ATP listi. Đoković se do sada sa Stehovskim sastao jedanput i to u drugom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa (tada je bilo 6:3, 6:4, 6:1 za Novaka).

Povezana vest:  Monika Seleš dobija priznanje na Ju Es openu

Đokoviću će ovo biti treće učešće u Roterdamu. 2006. Đoković je poražen u četvrtfinalu, dok je 2007. bio polufinalista. S obzirom da prošle godine nije učestvovao na „ABN AMRO World Tennis Tournament“, Đokoviću će svaka pobeda doneti nove bodove na rang listi I tako učvrstiti drugu poziciju.

Turnir se igra u dvorani za nagradni fond od 1.445.000 evra, a titulu iz 2009. godine i 500 ATP poena neće braniti Britanac Endi Marej.

Povezana vest:  Olga Danilović i Nemanja Subanović šampioni Srbije u konkurenciji do 14

Đokovića u drugom kolu, ako prođe Ukrajinca, očekuje bolji iz meča Mark Kjudinelija (Švajcarska) i Mikaelo Ljodre (Francuska).

U nastavku takmičenja projektovani rivali Novaka su:

Četvrtfinale: Tomi Robredo (Španija, 5), Janko Tipsarević (Srbija)

Polufinale: Gael Monfis (Francuska, 4), Mihail Južnji (Rusija, 6)

Finale: Nikolaj Davidenko (Rusija, 2), Robin Soderling (Švedska, 3), Ivan Ljubičić (Hrvatska, 7), Viktor Troicki (Srbija, 8).