tadic_navijaDAVIS CUP FINALE 2010

 

Tadić: Srbija u centru sveta

 

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je trijumfom nad selekcijom Francuske od 3:2 u finalu teniskog Dejvis kupa naša zemlja stigla u centar sveta.

-Srbija je u centru sveta. U jednom trenutku poslednjeg meča između Viktora Troickog i Mihajla Ljodre uplašio sam se da ne dođe do lošeg preokreta, ali se sve dobro završilo. Ove je vreme srpskih tenisera i trenutak za radost građana Srbije – izjavio je Tadić.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Erani prva finalistkinja Rolan Garosa

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić istakao je da su današnjim pobedama nad Gaelom Monfilsom i Ljodrom Novak Đoković i Troicki doneli istorijsku pobedu srpskom sportu.

-Momci su napravili korak koji nam je nedostajao pre 20- tak godina. Osvojili su nezvaničnu titulu prvaka sveta i napravili istorijski uspeh. Atmosfera u ekipi je sjajna i mislim da je to bio jedan od ključnih faktora velikog uspeha – kazao je Armenulić.

Povezana vest:  Teniserke Srbije u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom

Savetnik u stručnom štabu srpskog državnog tima Nikola Pilić, koji je ranije pobeđivao u Dejvis kupu sa selekcijama Nemačke i Hrvatske, istakao je da su igrači u pobedu uložili puno naboja i emocija.

-Uložili su sve što su imali, energiju, naboj, srce, znanje… Ovo je trijumf koji su zaslužili igrači i Teniski savez Srbije. Drago mi je što sam pomogao u segmentima organizacije i discipline – zaključio je Pilić.

Povezana vest:  Krajinović: Prvi cilj je povratak medju 50 najboljih

PHOTO: ataimages.rs