Diego-Maradona

Maradona: U FIFA-i rade dinosaurusi

-Skandali vezani uz korupciju i nameštanje utakmica nastaviće se sve dok FIFA-u budu vodili dinosaurusi – opalio je po Međunarodnoj nfudbalskoj federaciji argentinski velikan Diego Maradona.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena u subotu je i službeno postao trener Al Wasla nakon čega je predstavljen na konferenciji za novinare u Dubaiju gde je više govorio o aferama u kojima u poslednje vreme pliva FIFA.

Povezana vest:  Subotić je đavolski skup

-Kad imate toliku moć, onda smete da radite toliko glupih stvari, kao što se sada događa u FIFA-i. Svaki dan imamo nove priče o korupciji, o nameštanju rezultata. To nije fudbal. Ljudi koji vole fudbal ne zaslužuju takve stvari – rekao je bivši selektor argentinske reprezentacije.

Udario je potom i po Sepu Blateru (75) koji je u sredu četvrti put izabran za predsednika FIFA-e. Za Maradonu to nije nikakvo iznenađenje.

Povezana vest:  Napoli ne prihvata odluku Disciplinske komisije Serije A

-Nažalost, FIFA je muzej, veliki muzej. Tamo rade dinosaurusi koji se ne žele odreći moći. Tako da ni Blaterov reizbor nije ništa neočekivano. Svima nam je jasno što se događa. Svi oni paze na sebe i međusobno si čuvaju leđa. Ostaće na funkcijama do svoje 105. ili 110. godine života, a fudbal se, nažalost, neće promeniti.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Bez pobednika u prijateljskom meču Partizana i Olimpije

Što se tiče Al Wasla, Maradona je naglasio da mu je cilj odvesti ekipu sledeće sezone do naslova prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata.