italija_logo

Istraga o nameštanjima u italijanskom fudbalu prošireba i na Seriji A

Istraga o nameštanjima utakmica u italijanskom fudbalu proširena je i na Seriju A. Pod sumnjom je nekoliko utakmica u tek završenoj sezoni.

Policija je ove nedelje uhapsila nekoliko osoba, među kojima je najpoznatiji nekadašnji veliki napadač Lacija Đuzepe Sinjori, pod sumnjom da su manipulisali rezultatima u Serijama B i C. Međutim, dalja istraga tužilaštva u Kremoni, kao i izjave dela uhapšenih, dovela su do sumnje da se nameštalo i u najvišem rangu.

Povezana vest:  Simeone: Učio sam od Gvardiole i Murinja

Koje su utakmice sporne zasad nije poznato, ali italijanski mediji spominju duel Katanija – Kijevo (1:1). U međuvremenu je saslušan i lekar Ankone Marko Pirani koji je osumnjičen da je bivšem golmanu Kremonesea Marku Paoloniju prodao pilule za spavanje. Ovaj ih je, pak, 14. decembra prošle godine navodno ubacio u piće svojim saigračima uoči utakmice protiv Paganesea te na taj način gurnuo suparnika prema pobedi, a sebe i ostatak kladioničarske mafije prema novčanoj dobiti. Pirani se branio time da nije znao što Paoloni namerava da napravi s tabletama.

Povezana vest:  FA pokrenuo istragu protiv Terija