dejan_stankovic_srb_est

Stanković ocenio turneju reprezentacije kao uspešnu

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković ocenio je danas da je turneja, na kojoj su odigrane utakmice u Južnoj Koreji i Australiji, bila u suštini veoma pozitivna.

Srbija je u prvom meču sa Južnom Korejom izgubila sa 1:2, a u utakmici sa Australijom bilo je nerešeno 0:0.

-Čestitao sam debitantima, svim igračima na ogromnom trudu I odricanju koje su uložili u turneju. Mislim da baš nismo bili svesni šta nas očekuje. Ispalo je mnogo zahtevno – rekao je Stanković.

Povezana vest:  Adijev stari klub traži novac, Zvezda nije zabrinuta

Kako se navodi na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (fš.rs), on je dodao da protiv Koreje ekipa nije odigrala kako se očekivalo.

-Protiv Koreje bas nismo bili mi. Bilo je mnogo razloga za to, ali da ne tražimo izgovor, igrali smo slabo i to priznajemo – rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima u Australiji ih je dočekao „novi šok“.

Povezana vest:  Lazović: Pripreme nikad nisu lake

-Nikada nisam doživeo da zaspim u jedan po ponoći i probudim se u četiri ujutru, a onda posle podne mi se plače od umora i pospanosti. Dogovor je bio, da na volju i želju odigramo poslednju utakkmicu u sezoni. Tako je i bilo – rekao je Stanković.

On je dodao da je ekipa protiv Australije delovala dobro na terenu.

Povezana vest:  Juventus doveo Traorea i raskinuo ugovor sa Zebinom

-To je bila prava utakmica, sa dosta stvorenih šansi, samo je još gol nedostajao. Sve ukupno moja ocena za turneju – tri plus – rekao je Stanković, koji je odigrao 98. utakmicu za reprezentaciju.

Reprezentacija Srbije narednu prijateljsku utakmicu odigraće 10. avgusta u Moskvi protiv Rusije.