vladan_lukic_cz

Lukić: Problem srpskog fudbala je Tomislav Karadžić

 

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić rekao je danas da taj klub nema problem u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS), već samo sa prvim čovekom te organizacije Tomislavom Karadžićem.

On je ocenio da je Karadžić „problem srpskog fudbala“.

-Odnosi Zvezde i FSS-a su dobri. Imamo svakodnevne kontakte sa profesionalcima koji rade u toj organizaciji i odlično sarađujemo. U ovim odnosima postoji samo jedan problem – Tomislav Karadžić. Taj čovek nije samo problem Zvezde, on je problem srpskog fudbala – kazao je Lukić.

Predsednik crveno-belih smatra da je Karadžić „privatizovao fudbalsku organizaciju i stavo je u funkciju jednog kluba“.

-Podelio je narod u zemlji i uništio atmosferu oko nacionalnog tima, a srpski fudbal pod njim stagnira. Jednostavno, on ne može da reši nijedan problem u domaćem fudbalu, a svakodnevno stvara nove konflikte. Karadžić je smetnja u razvoju srpskog fudbala i, ako mu želi dobro, sam će se povući – ocenio je Lukić.

Povezana vest:  Venger: Ozilova povreda je prilično loša

Lukić je rekao da će na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora Crvene zvezde predložiti da se traže vandredni izbori u FSS.

-Vreme je da vidimo da li je važnija Karadžićeva fotelja ili opstanak fudbala u Srbiji – dodao je Lukić.

On je ocenio da pord Kradažića odgovornost za „propadanje srpskog fudbala“ ima i sudijska organizacija.

-Zahtevaćemo da se raspusti sudijska komisija i da taj posao obavlja jedan čovek – u koga svi imamo poverenja. Ako u Srbiji ne možemo da nađemo takvu osobu, onda neka dođe stranac. Neko sa velikom ugledom i renomeom kao što je, recimo, Pjerluiđi Kolina – predložio je Lukić.

Povezana vest:  Čeh poklonio bod Viganu

Prvi čovek Zvezde zamerio je predsedniku FSS „potrošene milione“ za izgradnju Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

-Imamo dvor koji je božanstven i sirotinju koja igra fudbal. Ne kažem da nam Kuća fudbala nije bila potrebna, ali je ta investicija trebalo da se desi na kraju – kada se urede stadioni, kada se vrati publika na tribine, kada se obezbede klubovima prihodi od televizijskih prava… – ocenio je Lukić.

Crvena zvezda će, prema njegovim rečima, narednih nedelja Zajednici superligaša, FSS-u i drugim klubovima poslati predlog o novoj ligi, koja će biti organizovana kao preduzeće, sa komesarom, prihodima od TV prava i uređenim pravilima o infrastrukturi.

Lošim stanjem u srpskom fudbalu, prema Lukiću, trebalo bi da se pozabave i državni organi.

-Država treba da odluči da li će da toleriše ovakvo stanje ili ne. Loše stanje u fudbalu se odražava na čitavo društvo, jer je fudbal sport koji okuplja milione ljudi. Kada govorim o odgovornosti Karadžića ne smatram ga krivim samo za očajno stanje u fudbalu, već i zato što se zbog njegove nesposobnosti tenzije iz fudbala prenose na društvo – istakao je predsednik Zvezde.

Povezana vest:  Atletiko doveo Baptistaa

Mediji mnoge igrače pominju kao potencijalna pojačanja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, a Lukić je rako da se nada da će svi novi igrači stići u klub do početka priprema.

-Tim za narednu sezonu prave sportski direktor Ivan Adžić i trener Robert Prosinečki. Oni su taj posao počeli još u februaru – kazao je prvi čovek crveno-belih.

Lukić je dodao da će narednih dana Crvena zvezda potpisati sponzorski ugovor sa kompanijom Telekom, u trajanju od četiri godine.