vladan_lukic_2011 (2)

Lukić: Najbržim zakonskim merama protiv represije

 

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je danas da će se taj klub „najbržim zakonskim instrumentima“ boriti protiv „represije“ u srpskom fudbalu, kao i da mu nije bitno da li će imati podršku drugih timova.

-Nismo zadovoljni stanjem u srpskom fudbalu, i najbržim zakonskim instrumentima ćemo se boriti protiv represije. Sve što budemo radili biće u okviru zakona, jer Zvezdi ne priliči da ide mimo zakona. Imamo pravnu komisiju u klubu i svako zna svoj posao – rekao je Lukić.

Predsedni crveno-belih razgovarao je sa novinarima na stadionu Crvene zvezde, posle dodele priznanja omladincima za uspehe u prošloj sezoni.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Rezultati i tabele četvrtog kola Lige Evropa

Lukić je prošle nedelje napao predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića, za koga je rekao da je „najveći problem srpskog fudbala“.

Predsednik Zvezde rekao je da je osećao dužnost da prvi kaže o lošim stvarima u domaćem fudbalu, kao i da ne zna da li će se drugi klubovi priključiti pozivima za vanrednim izborima u FSS.

-Videćemo da li će drugi klubovi imati hrabrosti da se oglase. Mi smo izneli svoj stav i poručili da ćemo se boriti za profesionalniju ligu. Nije nam bitno koliku ćemo podršku imati. Nećemo nikoga kopirati, jer smo dovoljno veliki da gledamo stvari iz svog ugla – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Mojs suspendovan na dve utakmice

Na pitanje novinara zašto nije organizovao konferenciju za medije tim povodom, Lukić je ocenio da je „postala moda da se kritikuju saopštenja Zvezde“.

-Oglašavamo se saopštenjima mnogo manje nego drugi, ali je postala moda da nas mediji zbog toga kritikuju. Bio sam kritikovan da se previše često pojavljujem pred novinarima i zbog toga sam rešio da se povučem – kazao je Lukić.

Povezana vest:  Gogić: Kvalitetniji smo od Voždovca

On je dodao da se ne boji da sa novinarima razgovara „oči u oči“.

-Nemam nikoga da mi šapuće, niti sam ozvučen. Ne bojim se da uvek kažem sve što imam i odgovorim na sva pitanja – rekao je on.

Jedini predstavnik Crvene zvezde u fudbalskim organizacijama u Srbiji je Branimir Babarogić, predsednik Zajednice Super lige.

-Tačno je da je on tu ispred Upravnog odbora Zvezde, ali njega smo nasledili po dolasku u klub. Videćemo da li će ostati na toj poziciji – rekao je Lukić.