bsk_partizan_gol_petrovica

Inicijativa za uvođenje baraža za popunu Superlige Srbije

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) pokrenuo je danas inicijativu za uvođenje baraža za popunu dva mesta nacionalne Superlige.

U baražu bi učestvovali 13. i 14. plasirani timovi Superlige na kraju sezone i trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi Prve lige Srbije.

Takođe je predloženo da se broj klubova Prve lige Srbije smanji sa 18 na 16, počev od sezone 2012/13.

Povezana vest:  3. kolo Lav zlatne lige, Favoriti se polako izdvajaju!

Ovu inicijativu Odbor za hitna pitanja pokrenuo je jednoglasno, a o njoj će najpre da se izjasne članovi Komisije za pravna pitanja FŠ, a potom, klubovi, članovi Zajednice klubova Superlige i Izvršni odbor FŠ, koji je zakazan za 11. jul.

Odlučeno je da kompletna sudijska organizacija i njena tela budu pod pažnjom najznačajnijih organa FŠ u narednom periodu. Usvojen je Pravilnik o registraciji, statusu i transferima igrača, koji prati sve odrednice FIFA i uz pomoć kojeg će biti definisana sva pitanja iz ove oblasti.

Povezana vest:  Završen jesenji deo "Zlatne lige"

Odbor za hitna pitanja uputio je na javnu raspravu Disciplinski pravilnik FŠ, pa će u narednih 15 dana članovi fudbalske organizacije dostaviti eventualne primedbe i predloge. Novi Disciplinski pravilnik FŠ biće usvojen do početka sezone 2011/12.

Odlučeno da se nekadašnjim proslavljenim igračima Zoranu Vorotoviću i Zvonku Milojeviću, koji imaju dugogodišnje zdravstvene probleme, dodeli jednokratna finansijska pomoć.

Povezana vest:  Povredili se Ćavi, Ronaldo i Dijara

Odbor za hitna pitanja FŠ pokrenuo i inicijativu da Ministarstvo omladine i sporta formira Fondaciju za pomoć zaslužnim sportistima koji se susretnu sa problemima u životu, a u skladu sa odredbama Zakona o sportu.