FUDBALSKA-LOPTA

Pajović: Optužbe Sindikata Nezavisnost nisu tačne

 

Disciplinski sudija Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Slobodan Pajović izjavio je danas da optužbe Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ nisu tačne i da nijedan klub nije igrao prvenstvene utakmice pod suspenzijom.

-Većina klubova sporazumno je ispunjavala obaveze o plaćanju dugova. Nije tačno da su prolećni deo prvenstva igrali pod suspenzijom. Ja mogu da suspendujem klub na jednu utakmicu, a ne na duži period – rekao je Pajović.

Povezana vest:  O'Nil otišao zbog sukoba s vlasnikom Aston Vile

On je kazao da ima klubova koji su suspendovani po završetku prvenstva i da „dok ne izmire dugovanja neće moći da igraju ni prijateljske utakmice“. Dodao je da će ti klubovi u „najstrožem slučaju“ naredno fudbalsko prvenstvo početi sa zaostatkom od devet bodova u odnosu na rivale.

Predsednik Sindikata „Nezavisnost“ Mirko Poledica danas je pred novinarima u Beogradu izneo optužbe na račun Arbitražne komisije FS S-a, ocenivši da su klubovi Zemun, Banat, Dinamo Vranje, Novi Pazar i Borac Čačak igrali prolećni deo prvenstva, iako su suspendovani zbog dugovanja bivšim igračima i trenerima.

Povezana vest:  Kabanjas zaboravio kobnu noć

On je ocenio da je prvensto time postalo „neregularno“.

-Optužbe nisu tačne. Ako misle da ima neregularnosti, članovi Sindikata ‘Nezavisnost’ mogu da podnesu prijavu disciplinskim organima FS S-a – dodao je Pajović.